"Madde"den "mana"ya yönelip hayata tutundular

"Madde"den "mana"ya yönelip hayata tutundular
Sivas Müftülüğünün "Maddeden Manaya Projesi"yle madde bağımlılığından kurtulan 4 kişi, umreye gidecek- Bağımlılıktan kurtulan Duygulu: - "Herşey yeniden yeşeriyor, yeniden doğmuş gibiyim. Baba olduğumu yeni hissettim, çocuğumla iletişim kuruyorum, çok duy

SİVAS (AA) - CÜNEYT ÇELİK - Sivas Müftülüğünün "Maddeden Manaya Projesi" kapsamında madde bağımlılığından kurtulan 4 kişi, kutsal toprakları ziyaret edecek.

Yaklaşık 1,5 yıl önce başlatılan proje kapsamında, yaklaşık 200 madde bağımlısına ulaşıldı. Tedavisine başlanan 20 kişiden 7'si süreci başarıyla tamamladı. Hayata yeniden başlayan madde bağımlılarından 4'ü umre için kutsal topraklara gönderilecek.

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madde bağımlılarının tedavi edilmesi için başlatılan projede olumlu sonuçlar almaya başladıklarını söyledi.

Proje kapsamında, gönüllülük esasına göre çalışmalar yaptıklarını ifade eden Balkan, "Çok mutluyuz, yapmakta olduğumuz çalışmalarını meyvelerini yemeye başladık. Maddeden Manaya Projesi kapsamında ödül kazanan 4 kişiyi umreye gönderiyoruz" dedi.

Projeye başladıklarında camilerdeki vaazlarda konuyu gündeme getirdiklerini anlatan Balkan, şunları söyledi:

"Çalışmalar kapsamında 200 madde bağımlısıyla irtibat kurduk, 75'i kayıt altına alınarak bire bir görüşüldü. Şu an itibarıyla 20 kişi ciddi manada iyi durumda. 7 kişi projenin başlangıcında vadettiğimiz umre ödülünü kazandı ancak 3 kişi yurt dışına çıkış yasağı olduğu için gidemedi. 4 kardeşimizi inşallah kutsal topraklara uğurluyoruz. İnşallah, oradan daha iyi şekilde gelecekler ve hayatlarına daha güzel şekilde devam edecekler."

Madde bağımlılığından kurtulanların hayatlarında önemli değişiklikler olduğunu aktaran Balkan, ailesinden kopmuş ve eşlerinden, çocuklarından ayrı kalmış bağımlıların proje sayesinde huzurlu şekilde aile hayatına geri döndüğünü ifade etti.

- "Baba olduğumu hissettim"

Proje sayesinde madde bağımlılığından kurtulan 34 yaşındaki Murat Duygulu ile 28 yaşındaki Ahmet Yıldız, tekrar aileleriyle birlikte olmanın sevincini yaşıyor.

Yeni hayatını umre ziyaretiyle taçlandıracak olmanın heyecanını hisseden Duygulu, 20 yıl kullandığı maddeden kurtulduğunu dile getirdi. Ailelerin madde kullanan çocuklarını dışlamaması gerektiğini vurgulayan Duygulu, şöyle devam etti:

"Eskiden kendimi yaşayan bir ölü olarak görüyordum, ailemle sorunlarım vardı, her şeyim bitmişti ama şimdi her şey yoluna giriyor daha iyi olacağına inanıyorum. Her şey, yeniden yeşeriyor, yeniden doğmuş gibiyim. İl müftümüzün verdiği manevi destek, bizi ayakta tuttu. Baba olduğumu yeni hissettim, çocuğumla iletişim kuruyorum, çok duygulu ve heyecanlıyım. Bir aile reisi olarak kendimi görüyorum. İnşallah, ailemle tekrar bir araya geleceğim. Kutsal topraklara gideceğiz, oradan inşallah daha güçlü bir şekilde geleceğiz."

- "Eşimle çok mutluyuz"

Madde bağımlılığından kurtulan Yıldız da 10 yıl madde kullandığını, şimdi ise tamamen temiz olduğunu aktardı. Madde kullanımını bırakmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Yıldız, şunları kaydetti:

"Madde kullananlar, 'Ben giderim, beni dışlarlar, benim hakkımda kötü bir şey düşünürler, herkes bizi tanır, daha kötü olur' gibi düşünmesinler. Öyle düşündükçe kaybederler. Ben de 'Ben artık kurtulamam, gitsem de bizi kimse düzeltemez, bizim artık sonumuz böyle olmuş' diye düşünüyordum. Hiç düzenim yoktu hep ortamlardaydım. Ev, aile hiçbir şey bilmiyordum, tek düşüncem maddeydi ama ben maddeden manaya geçtim, isteyince olabiliyormuş. 2 yıldır namaz da kılıyorum artık istediğim ortama girebiliyorum, ailemle akrabalarımla oturuyorum. Ailemle çıkıp gezebiliyorum."

Yıldız, eşiyle yeniden bir araya gelmekten mutlu olduğunu dile getirerek "Eşimle çok mutluyuz. Müftü Bey'e çok teşekkür ediyorum, ailemle aramı düzeltti. Allah razı olsun, şimdi tekrar bir araya geldim" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.