Ali Çelik

Ali Çelik

MADEM KAMPÜS VAR BARINMA EVİ DE OLMALI

MADEM KAMPÜS VAR BARINMA EVİ DE OLMALI

Üniversitelere kayıtlar başladı. Öncelikle kazanan her öğrenciyi kutlarım. Kazanmak için verilen büyük bir yarış var. Kazandıktan sonra yarış bitti mi hayır bitmedi. Daha büyük yarış başladı. Okulun nerede olduğu ne derecede olduğu nerede kalınacağı gibi bir sürü sorunla karşılaşılacak. Özellikle barınma sorunu çok önemli. Şehir merkezlerinde iyi ya da kötü bir yurt bulunuyor. Ama Meslek Yüksek Okullarının bulunduğu ilçelerde maalesef büyük barınma sorunları yaşanıyor. Bu barınma sorunu yüzünden çoğu aile mağdur durumda. Hatta okumaktan vazgeçip tekrar memleketlerine dönenler var.

Okul kayıtları başladı başlayalı birçok telefon aldık. Okul var barınacak yer yok diye. Bu konu ile alakalı ilçe belediyelerine çok büyük görevler düşüyor. İlçe sınırları içinde yer alan kampüslerde okulla koordineli olarak çalışılıp yurt veya misafirhanelerin yapılması için ne gerekiyorsa yapılmalı. Lütfen ilim tahsili için gelmiş gençlere yardım olalım. Bu konunun önemi öğrencilerin kafasını yıkamak için hazır bekleyenler fırsat vermemek adına birincil olmalı.

15 Temmuz’da o adi kalkışmayı yapan (FETÖ) terör örgütü en büyük gücünü buradan alıyordu. Genç beyinleri gizli evlerine çekip, hem paralarını alıyorlardı hem de onların beyinlerini yıkayıp kendilerine yandaş yapıyorlardı. Şimdi güçleri olmaya bilir. Lakin unutulmamalı ki bu gençler her hangi bir cemaatin ya da ideolojinin eline bırakılmamalı. Mademki devletin kampüsü var o ilçede devletin yurdu ya da barınma evi de olmalı.

Olmalı ki ileride gençlerimizi kendi vatanlarına kendi halkına kurşun sıkmasın.

Olmalı ki gençlerimize iki doğrunun yanında bir yanlışı doğruymuş gibi öğretilmesin.

Olmalı ki bayrağa faydalı olabilmek için okumaya gittikleri yerde bayrak düşmanlığı yaptırılmasın.

Bu konunun öneminin anlaşılması dileklerimle selametle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Çelik Arşivi
SON YAZILAR