Uğur Özteke

Uğur Özteke

Madem öyle Başkent’e Yakışır insanlar olmalıyız!

Madem öyle Başkent’e Yakışır insanlar olmalıyız!

Başkan Ahmet Sorgun’un son olarak Başbakan şehrimize gelmeden önceki büyük miting ile ilgili toplantısına katılmıştım. Ve o toplantıdan çok bozuk ayrılmıştım.

Aslında dünkü toplantısına da gitmeyecektim. Ama il yönetimindeki dostlarımızın telefonla ısrarlı davetleri üzerine dün sabah ayağımı sürüye sürüye Anemon Otel’deki toplantıya gittim.

Toplantıdan çıkarkenki kanaatim ise “İyi ki gelmişim” şeklinde idi.

Otele girer girmez daha salona girmeden bunun sıra dışı bir toplantı olduğunu anlıyordunuz. Sanki bayram resepsiyonu idi.

Salona girince yanılmadığımızı alıyorduk. Bu toplantı Başbakan Davutoğlu için yapılıyordu. Otele girişten itibaren tüm teşkilat yöneticileri, Belediye Başkanları vekiller davetlileri güler yüzle karşılıyorlardı. Ama birkaç isme özel paragraf açmak gerekir. Hüseyin Üzülmez, Uğur İbrahim Altay, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Kulu Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yıldız örnek misafirperverlik gösteriyorlardı.

Salonda siyasilerin oturum dizaynından konuşma metnine kadar her şey büyük kongre ve Başbakan Ahmet Davutoğlu üzerine idi.

Toplantının içeriğinden düzenine kadar bu kez her şey adeta eksiksiz idi.

BU BÖLÜMÜ ŞEHRİ

YÖNETENLER GÖZ ARDI ETMEMELİ

Sayın Sorgun’un konuşma metnini nasıl olsa haber sayfalarında bulacaksınız. Ama meslektaşlarımız belki bu bölümü göz ardı edebilirler diye not düşmek istediğim bir bölüm var.

Ahmet Başkan Davutoğlu’nun Başbakan olmasından önce (bugün) ve sonrası için şehirde yapılacak olan kutlamalarla ilgili bilgi verirken “Yalnız bu kutlamalar Başkente yakışır olmalı” dedi.   

İşte bu noktada başta Sayın Valimiz başta olmak üzere emniyet mensuplarına bizde küçük bir not düşmek istiyoruz.

….

Şimdi hep birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğu pazar akşamına gidelim. Sonuçlar açıklandıktan sonra şehrin ana caddeleri ve semtleri olmak üzere büyük coşkulu kutlamalar vardı. Bu son derece normaldi.

Ancak öylesine korkunç ve anormal durumlarda vardı ki polis bile seyrediyordu. 

Polis seyretmeyecek de ne yapacaktı?

Başbakan, Cumhurbaşkanı oldu diye tur atanlara konvoylara, “durun trafik kurallarına uyun, taşkınlık yapmayın mı?” diyecekti!

Siz olsanız böyle bir şey yapabilir misiniz?

Şahsen ben yapamam. Zaten yapanı da oyarlar.

Bunu bu kadar net niye yazıyorum? O akşam ve ertesi gün özellikle trafikten inanılmaz şikâyetler aldık. Benim ise bire bir yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşayım. Saat gece 12’yi geçmişti. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nün önündeyim. Trafik adım adım ilerliyor. Ata Petrol’ün oraya doğru yaklaşıyoruz. Yolun sağ şeridindeyim. Sol yanımda direksiyonda bir genç var. Altında da siyah yanılmıyorsam BMW. Sürekli korna yapıyor arabayı hoplatıyor. Işıklara dört beş araç kalmıştı ki önce bir kütürtü oldu bu genç bu kez yolu bölen tretuvardan atlamaya kalktı. Sol ön tekeri birkaç defa zorladı. Yemedi. Bu kez sağa öyle bir kırdı ki Allah korusun bu kez bizim önümüzdeki aracın üstüne çıkacaktı...

…..

Yine ertesi gün bir dostumuz anlatıyor. “Çoluk çocuk Kent meydanındaki kutlamaya katıldık. Eski Doğumevi’nin oradan dolmuşa bineceğiz. Önümüzde bir dolmuş durdu. “Binin” dedi şoför. Kızdım “Kardeşim nereye bineceğiz. Adım atılacak yer yok. Şoför seslendi, “Bin abi bin bugün polis bir şey demez!”

……….

İşte Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığı’ndan sonra bu şehirde bu tür kutlamalar büyüyerek artacak. Garip polisin yapacağı bir şey yok. Burada görev şehrin en üst yöneticileri ile siyasilerde.

Ahmet Sorgun Başkan’ı da bu noktaya dikkat çekmesinden dolayı özellikle çok ayrı ve yürekten kutluyorum. Bir tarihi Başkent’te kutlama ganimet rezilliğine dönüşmemeli.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kimseyi küçümsemeyin, herkesin kendine göre bir değeri vardır…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hocafakıh Alt Geçidi’nde dörtlüleri yakıp geri geri gitmediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR