Maden suyu ihtiyaç sahiplerine 'can suyu' oluyor

Maden suyu ihtiyaç sahiplerine 'can suyu' oluyor
Türk Kızılayının Erzincan'daki tesisinde üretilen maden suyunun satışından elde edilen gelir, ihtiyaç sahipleri, mülteciler ve Ahıska Türkleri için kullanılıyor

Türk Kızılayı tarafından Erzincan'da üretilen maden suyu, ülkedeki ihtiyaç sahiplerine adeta "can suyu" oluyor.

Türkiye'deki dar gelirli ailelerin yanı sıra Suriyeli ve Afgan mültecilerle Ahıska Türkü ailelerin de ihtiyaçlarının bir bölümü, Türk Kızılayı maden suyundan elde edilen gelirle karşılanıyor.

Akyazı beldesinde bulunan Türk Kızılayı Erzincan Mineralli Su İşletmesi, iki yıl önce 'Sen İçince Başkasına Yarayan Tek Su' sloganıyla üretime başladı. Tesis, yaz aylarının gelmesi nedeniyle tam kapasite çalışıyor.

Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılının ikinci yarısında üretime başlayan tesisin 2015 yılında belirli bir ivme kazandığını ve 2016 yılının ilk çeyreğinde de büyük bir performans gösterdiğini söyledi.

-"Sen İçince Başkasına Yarayan Tek Su"


Bayata, bugün itibarıyla tesiste üretilen maden su miktarının 124 milyon şişe düzeyinde olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Çok güzel bir sloganımız var. 'Sen İçince Başkasına Yarayan Tek Su' sloganıyla hareket ediyoruz. Buradan kazanmış olduğumuz milyonlarca lira tüm yardıma ihtiyacı olanlara, iyilik hareketine kazandırılmış bulunmaktadır. Bundan fevkalade mutluyuz. İlimizde Ahıska Türkleri, Afgan mülteciler, ülkemizde de Suriyeli mülteciler olmak üzere birçok yardımda burada kazanmış olduğumuz gelirleri harcamaktayız. Son günlerde Bayırbucak Türkmenlerine buradan yardım konvoyları gönderdik. Türkiye Kızılayı Genel Merkezince bu yardım organizasyonlarının finansmanı maden sularından kazanmış olduğumuz gelirle sağlanmaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.