"Madenlerimizi Katma Değerli Hale Getirmeliyiz"

"Madenlerimizi Katma Değerli Hale Getirmeliyiz"
ESO Başkanı Özaydemir: - "Madenlerimizi ham ve blok olarak satıyoruz ancak madenleri işleyerek ve daha katma değerli hale getirmeliyiz"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Türkiye'deki madenlerin işlenerek daha katma değerli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Özaydemir, ESO 1. Meslek Komitesi Çalışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eskişehir Madencilik Kümesi'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, bunun Eskişehir’in yararına kullanılacak bir yapı olması gerektiğini vurguladı.

ESO 1. Meslek Komitesinin yoğun olarak madencilik sektör temsilcilerini bir araya getirdiğinin anlatan Özaydemir, şöyle konuştu:

"Odamız çatısı altındaki meslek komitemiz üyeleri zor ve sorumluluğu yüksek bir sektörde faaliyet gösteriyor. Ancak küme yapısı altında bir araya gelmeyi başardılar. Bunun faydası, sektörü temsil eden tüzel bir kişi olarak sorunları tek ağızdan dile getirmek olacaktır ve şehrimizin adını duyuracaktır. Yeni bir küme olarak sesinizi çıkartın, adınızı duyurun, öncü olun. Dinamikleri harekete geçirerek zenginlik yaratmak zorundayız. Madenlerimizi ham ve blok olarak satıyoruz ancak madenleri işleyerek ve daha katma değerli hale getirmeliyiz."

ESO 1. Meslek Grubu Başkanı Mehmet Rallas ise Eskişehir Madencilik Kümesi'nin sektörün sorunlarına ortak ve birlikte hareket ederek çözümler bulmaya çalıştığını dile getirdi.

Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı Ekrem Bulur da amaçlarının devlet ile madenciyi bir araya getirmek, bürokrasideki zorlukları ortadan kaldırmak için çalışma yapmak olduğuna değindi.

Komite üyeleri Eskişehir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından toplantıya katılan yetkililere sektörleri hakkında bilgi verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.