Madrid havaalanında bomba alarmı

Madrid havaalanında bomba alarmı
Suudi Arabistan Havayolları'na ait Madrid-Riyad seferi yapacak uçakta "11.30 bomba" yazılı bir not bulundu- Tüm yolcuları ve mürettebatı çıkartılan uçak boş halde güvenlikli bir alana alındı

MADRİD (AA) - Suudi Arabistan Hava Yolları'na ait Madrid-Riyad seferini yapacak uçakta çıkan tehdit içerikli nottan dolayı Madrid Adolfo Suarez Barajas Havaalanı'nda bomba alarmı verildi.

Yerel saat ile 10.30'da (TSİ 11.30) kalkış yapması planlanan uçağın içinde üzerine bıçak saplanmış, "11.30 bomba" yazılı bir kağıt parçasının bulunduğu bildirildi.

Kalkış yapmak üzere piste doğru giden uçaktan çıkan notun ardından kaptanın aprona geri dönme kararı aldığı ve hemen İspanyol güvenlik güçlerini haberdar ettiği kaydedildi.

Uçağın içindeki 15 kişilik mürettebat ve 97 yolcunun dışarı çıkartıldığı, boş uçağın güvenlikli bir bölgeye alındığı açıklandı.

Jandarmaya bağlı özel ekipler tarafından aranan uçakta şu ana kadar patlayıcı maddeye rastlanmadığı bildirildi.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, "Geçtiğimiz haziran ayından bu yana olası bir terör saldırısına karşı 4. düzeyde alarmda bulunuyoruz ve bunu en yüksek düzey olan 5. dereceye çıkartmak için henüz bir sebep yok" dedi.

Bayındırlık Bakanı Ana Pastor da Madrid havaalanında durumun normale döndüğünü söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.