Maduro, Kolombiya sınır kapısını tekrar açtı

Maduro, Kolombiya sınır kapısını tekrar açtı
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Kolombiya sınır kapısını açmasıyla 35 bini aşkın kişinin, gıda ve ilaç ihtiyaçlarını gidermek için komşu ülkeye giriş yaptığı bildirildi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Kolombiya sınır kapısını açmasıyla 35 bini aşkın kişinin, gıda ve ilaç ihtiyaçlarını gidermek için komşu ülkeye giriş yaptığı bildirildi.

Yerel kaynaklara göre, uzun süredir gıda kriziyle boğuşan Venezuela'nın Tachira eyaleti sakinleri, sınır kapısının açılmasıyla, temel gıda ve ilaç ihtiyaçlarını satın almak için Kolombiya'nın Cucuta kentine akın etti.

Tachira Valisi Jose Gregoria Vielma Mora'nın, Maduro'nın emriyle açtığı 12 saatlik "insani koridor"dan 35 bin civarında Venezuelalının yararlandığı belirtildi.

Mora, yaptığı açıklamada, sınır kapısının, halk ile sınır yetkilileri arasında herhangi bir gerginliğe mahal vermemek ve iyi niyet göstergesi olarak Devlet Başkanı Maduro'nun emriyle açıldığını söyledi.

Geçen hafta gıda arayışındaki yaklaşık 500 Venezuelalı kadın, sınır güvenlik bölgesini aşarak Kolombiya'ya giriş yapması sonucu olay çıkmıştı.

Venezuela ordusunun geçen yıl ağustos ayında, kaçakçılığı önlemek amacıyla başlattığı operasyon sırasında, Maduro tarafından "Kolombiyalı milisler" olarak adlandırılan grubun saldırısıyla bazı sınır kapıları kapatılmış ve iki ülke arasında gerilim yaşanmıştı.

Kolombiya ile Venezuela arasındaki ana sınır kapısı da geçen yıl ağustos ayında Maduro'nun emriyle kapatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.