Maduro'dan fabrikalara el koyma tehdidi

Maduro'dan fabrikalara el koyma tehdidi
Venezuela Devlet Başkanı Maduro, üretimi durduran fabrikalara el konulacağını, sahiplerinin hapisle cezalandırılacağını açıkladı

CARACAS (AA) - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkede üretimi durduran fabrikalara ey konulacağını ve sahiplerine hapis cezası verileceğini söyledi.

Önceki gün ülke çapında olağanüstü hal ilan Maduro, başkent Caracas'ta destekçilerine yaptığı konuşmada, Venezuela'nın derin ekonomik krizin üstesinden gelmek için tüm üretim araçlarını iyileştirilmesi gerektiğini belirterek üretimi durduran iş adamlarının "ellerine kelepçe takılabileceği" uyarısında bulundu.

Maduro, Venezuela'da yaşanan sorunların arkasındaki yabancı güçlerle savaşmak için olağanüstü hale ihtiyaç duyulduğunu, gelecek hafta sonu "yabancı tehditleri" caydırmak için askeri tatbikatların yapılacağını kaydetti.

Venezuela Devlet Başkanı'nın destekçilerine seslendiği sırada Caracas'ta muhalifler, Maduro'nun iktidardan düşmesi için referanduma gidilmesi çağrısıyla gösteri düzenledi.

Muhalefet lideri ve eski devlet başkanı adayı Henrique Capriles, Venezuela'yı "her an patlayabilecek bir saatli bombaya" benzeterek, "Kuyrukların olmadığı, ilaç alabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Değişim istiyoruz." ifadesini kullandı.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip Venezuela'nın ekonomisi, küresel petrol fiyatlarındaki düşüşten ciddi biçimde etkilendi. Ülkede resmi enflasyon oranının, yüzde 180'i bulduğu hesap ediliyor.

Venezuela'da muhalefet ay başında Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevden alınması için referandum yapılmasının ilk etabında gerekli imzaları Ulusal Seçim Konseyine (CNE) sunmuştu.

CNE'nin imzaları onaylaması durumunda, muhalefetin referandum için 20 milyon Venezuela seçmeninin 5'te birinin imzasını toplaması gerekiyor. Bu sayıda imzaya ulaşılırsa Venezuelalılar yapılacak referandumda Maduro'nun görevden alınmasını oylayacak.

Venezuela'da ilaç ve temel gıda ürünlerinin eksikliği, enerji tasarrufu için her gün uygulanan elektrik kesintileri ülkeyi toptan çöküşün eşiğine getiren sosyal huzursuzluğu pekiştiriyor. Başta günde 4 saat olarak planlanan elektrik kesintileri, bazı şehirlerde günde 15 saatten uzun sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.