Mağaza Sahipleri Ne Yapacağını Şaşırdı

Mağaza Sahipleri Ne Yapacağını Şaşırdı
Ümraniye'de bir telefon mağazasına son bir ayda 3 defa giren hırsızlar her seferinde başarılı oldular. Mağaza sahipleri kapı kilitlerinden özel güvenlik şirketlerine kadar her önlemi alsa da 40 bin lira civarında zarardan kaçamazken sigorta şirketlerinin

Ümraniye'de bir telefon mağazasında son 1 ayda 3 kez yaşanan cep telefonu hırsızlığı güvenlik kameralarına yansıdı. 40 saniyede 20 bin liralık soygun yapan hırsızlar kayıplara karıştı.
Ümraniye'de bir elektronik mağazada son bir ayda 3 kez yaşanan cep telefonu hırsızlığı güvenlik kameralarına yansıdı. Gece vakitlerinde mağazanın önüne gelen 5 hırsız güvenlik kamerasına aldırış etmeden kepengi kaldırıyor. Kapının kilidini kırdıktan sonra mağazaya giren 3 hırsız stantların üzerinde bulunmakta olan cep telefonlarını hızla koparıp ceplerine koyuyor. 40 saniyede 20 cep telefonunu çalan hırsızlar alarmın çalmasıyla mağazadan hızla kaçıyor. İkinci hırsızlık olayında da mağazanın kepengini açıp kilidi kıran hırsızlar direk kasaya yöneliyor.
Üçüncü hırsızlık olayında ise hırsızlar duvarını kırarak girdikleri depoyu soyuyor. Güvenlik kameralarına anbean yansıyan hırsızlık olaylarında hırsızların ana cadde üzerinde bulunmakta olan mağazaya kimseye aldırış etmeden girdikleri ve hızla cep telefonlarını çalarak kaçtıkları görülüyor.
Mağaza çalışanı Ferhat Öztürk, son 1 ayda üç kez hırsızlık olayının yaşandığını belirterek, "Her türlü güvenlik önlemini alıyoruz kapımızın kilidi bir taneydi ikiye çıkardık, kepengimizi kaldırıp girdiler diye kapıyı güvenlikle iyice sağlamlaştırdık. Bu kez depomuza girdiler, depoyu sağlama aldık bu kez camı kırdılar kapının camından girdiler tekrar hiçbir şekilde önlem alamıyoruz bu konuda yardım istiyoruz ama artık kim yardım edecek onu da bilmiyoruz" dedi.
30 bin lira maddi kayıpları olduklarını belirten Öztürk, "Çok ciddi manada 20'ye 30'a yakın cihazımız gitti 3 hırsızlık olayında. İkinci hırsızlık olayında depoya girdiler depodan daha büyük zararla çıkabilirdik. Emniyetten bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Özel güvenlik şirketine sinyal geç gitmiş o yüzden biraz geç aradılar bizi zamanında müdahale edemedik" ifadelerini kullandı.
Sigorta şirketinin zararı karşılamadığı için mağdur olduklarını belirten Öztürk, "Sigorta para vermemek için elinden geleni yapıyor. Deponun duvarını kırdılar, duvarı biz karşılamayız diyorlar. Çalınan mallar standımızdaki ürünler çalındı, statta bırakıldığı için onu da karşılamayız diyorlar ama zaten bunlar canlı cihaz olduğu için mecbur stantta kalacaklar, söküp toplamak gibi bir ihtimalimiz yok. Kamera görüntülerine rağmen tepki vermiyorlar. 40 saniyede 9 cihaz çalıyorlar son girdiklerinde 6 kişi giriyorlar yani profesyonel bir ekip komple organizasyon" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.