Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Mağdurluktan, mağrurluğa”

“Mağdurluktan, mağrurluğa”

İzninizle dünden kaldığımız yerden bugün devam edelim. Dedik ya biz tam çiçek böceğe dönmüştük ki iki dost isim bizi yoldan çıkardı. Bugün tam bu bir STK başkanı dostumuz ile konuyu noktalayacaktık bu kez de Dr. Seyit Karaca abimizin köşe yazımıza yaptığı bir yorum konuya yeni bir pencere açtı.

BİZ STK’LAR OLARAK BİR BALON MUYUZ?

Önceki gün arayan dostumuz gerçekten Konya standartlarının üzerinde bir ufka ve yüreğe sahiptir. Çok iyi bir Ak Partilidir ama asla bunun reklamında ya da rantında olmadı. Çok dolu, Konya’ya göre de farklı bir dünyası vardır. Hatta son bir yılda Konya’dan ümidini kaybedince Ankara ağırlıklı projeler yapmaya başlamıştı.

Neyse biraz daha konuyu açmamız gerekirse bu dostumuz Konya’nın Kürt bölgesindendir. Kendisi Türk’tür ama Kürtlerle birlikte büyüdüğü için de öyle ırkçılığı yoktur. Dahası Türkiye’de çözüm süreci imiş, akil adamlarmış olayı çıkmadan birkaç yıl önce biz bu dostumuzla; Kürt ağırlık insanlarımızın olduğu bölgede dağ taş dolaşmış onlarca röportajlar yapmış, bunların da yazabildiklerimizi o günkü gazetemizde okurlarımızla paylaşmış, yazamadıklarımızla ilgili bölümleri de Ankara’ya gerekli yerlere göndermiştik.

Bunun şahidi olan o günün Ak Partili vekillerimiz de bugün hâlâ aramızdadır.

Abimiz önce Sayın Başbakan Konya’ya gelmeden önce STK’ların yaptığı ortak açıklamadan başladı. “Orada bizim de adımız var. Ama bu açıklamanın yapılacak olmasından bizim haberimiz dahi olmadı. Kimse bize bir alo dahi demedi. Tamam madem bu işe biz de dahil olduk amenna ama demek ki hepimiz koskocaman bir balon imişiz. Bu oylara bizim hiç mi katkımız olmadı?”…

Sonra lafı döndürdü Ak Parti’nin son 10 yıldaki hizmetlerine ve hizmetin karşısında alınamayan oylara getirdi. “Abi her Kürt’ün kafasındaki miligram da olsa bir ayrı yapı vardır. Bunu çok iyi biliyorum. 12-13 yıldır bütün yatırımlar Diyarbakır’a yaptık. Peki sonuç ne oldu? 1 vekil ancak çıkartabildik. Tamam, Uğur abi bizde senin gibi Türkiye’den anlamıyoruz sadece Konya’da işin içindeyiz. Vekili de, Belediye Başkanını da meclis üyesini de ben belirlerim. Kimsenin görüşünü almam zihniyetinde olduk. Ben kimi koyarsam sen seçeceksin dedik. Millet de eninde sonunda diyeceğini dedi.”

Ticaretin ve siyasetin göbeğinde olan dostumuzun bir başka yarası da Ak Gençlik konusunda idi, “Biz zengin, para babalarının çocuklarını vitrine çıkarmayı başarı kabul ettik. İş ‘araban var mı, paran var mı?’ya döndü. Şuur bu işin neresinde demedik. Bak abi şuanda hatırlamıyorum bir ülkenin başbakanı demiş ki ‘ben pahalı bir hayatı seçmedim...’ Olay bu. Geçen gün Ankara’dan çok güçlü etkili bir abimiz Konya’da idi. Bir grup da genç vardı. Bak abi ne anlattı, “Herkes Ayasofya ibadete açılsın diyor. Peki bu caminin dibinde bir mescit var. İmam iki rekat namaz kıldırdıktan sonra terlik satıyor. Bizim zenginiz bu imamın terliklerini toptan alsa bu imam da gerçek işini yapsa!..  

“HER SEÇİME MAĞDUR GİRDİK AMA BU SEÇİME BİRAZ MAĞRUR GİRDİK"

Eskiden hep bizzat siyasetin dışında gördüğüm ama son seçim öncesi siyasetin göbeğinde yer alan Seyit Karaca abimiz dünkü yazımıza şöyle bir yorum yapmış;

“SA, Uğur abi! Özeleştiri doğru yapılırsa birçok hayırlar elde edileceğine inanıyorum. Yine AK Parti’nin ildeki ilk kurucularından bir arkadaşımın pazartesi kurduğu ‘her seçime mağdur girdik ama bu seçime biraz mağrur girdik’ cümlesi üzerinde durulmaya değer. Ama elbette kendi insanımı da dışlamadan, onları diğerlerinden daha değersiz hissettirecek bir anlayış, söylem ve politika gütmeden. 12-13 yıldır bu ülkeye önemli katkılar sağlayan insanların halk nezdindeki kredilerini hiç birimiz harcama hakkına sahip değiliz. Ama maalesef Konya'da bunu beceremedik. Değil eski puanı yakalamak, Sayın Başbakanımız gibi bir değeri anlatamadık kendi hemşerisine. En üzüldüğüm tarafı da budur bu sonuçların.”…

***

Bize ikaz eden, bize yol gösteren, ışık tutup ufuk açan, kızan, eleştiren tüm okurlarımıza ve dostlarımıza saygılar sunarız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayatta yapabileceğin en büyük hata, bir hata yapacağından sürekli korkmaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Üzerinde üniversite kurumunun logosu ve fakültesi yazılı olan araçların sürücüleri magandalık yapmadığı zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR