"Magicscape" sergisi sanat severlerle buluştu

"Magicscape" sergisi sanat severlerle buluştu
İSTANBUL (AA) - Türk ve Sloven sanatçılar "Magicscape" sergisinde, çeşitli malzeme ve tekniklerin kullanıldığı eserleriyle İstanbullu sanat severlerle...

İSTANBUL (AA) - Türk ve Sloven sanatçılar "Magicscape" sergisinde, çeşitli malzeme ve tekniklerin kullanıldığı eserleriyle İstanbullu sanat severlerle bir araya geldi.

Slovenya İstanbul Fahri Konsolosu Başar Arıoğlu’nun girişimiyle Slovenya Ulusal Günü kapsamında Odeabank Etiler Şubesi’nin 2. katında yer alan O’Art’da düzenlenen ve Slovenya - Türkiye ilişkilerine sanat odağından bakan sergide, Eva Petric, Klemen Brun, Joze Subic, Başak Avcı, Gül Ilgaz ve İrfan Önürmen’in eserleri hayallerindeki yeryüzünü tasvir etti.

Sergide, AA muhabirine konuşan Slovenyalı sanatçı ve küratör Joze Subic, "Daha önce İstanbul'a gelmiştim ama ilk kez sanatımı sergileme fırsatı buldum. Günümüzde İstanbul, Doğu ve Batı çağdaş sanatının iç içe geçtiği önemli bir merkezdir. Sanatın sınırları olmamalıdır, sanatçı olarak bizler bunu arzularız. Bizler başkalarıyla tanışmayı severiz. Bu sergi sayesinde Türk ve Slovenyalı sanatçılar olarak yollarımız kesişti ve bu sayede yeni bir enerji ve yeni tanışıklıklar doğdu." diye konuştu.

Serginin küratörlüğü üstlenen Başak Avcı ise "İnancım dostluk çerçevesinde sanatçıların beraber bir söz söyleyebilmeleriydi. Slovenyalı sanatçılarla daha önce beraber çalışmıştım. Günümüzde Türk sanatı yabancı sanatçıları en çok kabul ettiği bir dönemi yaşıyor. Bu da bunun gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.

Serginin iki ülke arasındaki ticari ve dostluk bağlarını güçlendirme amacını da taşıdığını söyleyen Avcı, sanatçıların görünür olabilmesi için serginin büyük önem taşıdığını, aynı zamanda diğer bir ayağının da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da yapılacağını belirtti.

Sergi 26 Haziran'a kadar O’Art’da ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.