Mahallelinin 93 yıllık ezan hasreti sona erdi

Mahallelinin 93 yıllık ezan hasreti sona erdi
Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat ilçesine bağlı kırsal mahallede yaşayan vatandaşların, mahallelerine yapılan camiyle yaklaşık 1 asırlık ezan hasreti sona erdi

Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat ilçesine bağlı kırsal mahallede yaşayan vatandaşların, mahallelerine yapılan camiyle yaklaşık 1 asırlık ezan hasreti sona erdi.

Kent merkezine 75 kilometre uzaklıktaki, yaz aylarında 2 bin kişiyi bulan 480 nüfuslu Çamlıca Mahallesi, yaklaşık 1 asır önce yerleşim yeri haline geldi.

Geçimlerini hayvancılık ve besicilikle sağlayan mahalle halkı, yaşadıkları yere imkansızlıklar nedeniyle cami yaptıramadı. Cenazeleri olduğunda çevre mahallelerden imam çağıran, cuma namazları için yine çevre mahallelere giden vatandaşların cami hasretine Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek son verdi.

Mahalleye belediye ekiplerine yönlendiren Mahçiçek, bir ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 100 kişinin ibadetini yapabileceği camiyi belediye imkanlarıyla yaptırdı.

Mahçiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok mutlu oldukları bir açılışı yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Mahallede 1923'ten beri ezan sesi duyulmadığını belirten Mahçiçek, şunları kaydetti:

"Bugün Allah'a şükür ezan okundu, o güzel ses duyuldu. Bu bizim için diğer yapılan hizmetlerin yanında çok önemli. Bu ezan sesinin duyulmasında ve caminin yapılmasında başta belediyemiz çalışanları olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bugüne kadar okunmayan bu ezan, Allah kelamı, bundan böyle kıyamete kadar hiç dinmeden, durmadan buralarda okunacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.