Mahkeme kararı sonrası 6'lı Masa'da "adaylık" hesapları farklı bir boyut kazandı

Mahkeme kararı sonrası 6'lı Masa'da "adaylık" hesapları farklı bir boyut kazandı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararı 6'lı Masadaki adaylık yarışı ve hesaplarına yeni bir boyut kattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesince verilen mahkumiyet kararı 6'lı Masadaki adaylık yarışı ve hesaplarına yeni bir boyut kattı.

318837857-3386602018253382-5309204947543968896-n.jpg

AKŞENER ÖYLE BİR SARILDI Kİ

Başından beri, "Kazanacak aday" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha mahkeme kararı açıklanmadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gitmek için yola çıktı.

Akşener'in ziyarette Ekrem İmamoğlu'nu sımsıkı bir şekilde sarılması ardından birlikte otobüsün üzerine çıkarak belediye önünde toplananlara hitap etmesi, sosyal medya gündem olurken Akşener'in 6'lı Masadaki adaylık yarışın durumu lehine çevirmek için kartları yeniden dağıttığı şeklinde yorumlandı.

Öte yandan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

aa-20221214-29739266-29739249-ibb-baskani-imamoglunun-anadolu-7-asliye-ceza-mahkemesinin-hakkinda-mahkumiyet-karari-vermesi.jpg

KILIÇDAROĞLU'NDAN İMAMOĞLU'NA:

SEN 16 MİLYONA HİZMET ETMEYE DEVAM ET...

Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'dan döndükten sonra havalimanından Saraçhane'deki İBB binasına geçti. Kılıçdaroğlu'na ziyarette, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de eşlik etti.

aa-20221214-29740980-29740978-chp-genel-baskani-kilicdaroglu-berlin-programini-iptal-ederek-yurda-dondu.jpg

16 MİLYON SENİ KUCAKLIYOR...

Ekrem İmamoğlu'na desteklerini ileten Kılıçdaroğlu, "Eğer bir yargı, 16 milyon insanın hakkını gasbediyorsa, o yargı yargı değildir. O yargı, birilerine kendi iradesini teslim etmiş yargıdır. Onlara biz, hakim demeyiz. Hakim olanların egemen olduğu bir yargı olur o yargı. O açıdan Sayın Başkan, hiç moralini bozma. Gülümsemeni sürdür. Hayata gülümsemeyle bak. Eşine, çocuklarına, yakınlarına gülümsemeyle bak ve 16 milyon insana gülümsemeyle hizmet et. Bundan en ufak bir endişen olmasın. 16 milyon seni kucaklıyor." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun 3 kez 16 milyon vurgusu yapıp, "Sen İstanbul'a hizmete devam et" şeklindeki sözleri, İmamoğlu'na net bir şekilde, "aklından geçirme, aday benim" mesajı şeklinde yorumlandı.

aa-20221214-29740898-29740896-chp-genel-baskani-kilicdaroglu-berlin-programini-iptal-ederek-yurda-dondu.jpg

1135.webp

HASAN ÖZTÜRK:

SARAÇHANE’DE KILIÇDAROĞLU’NUN “FERAGAT ETMESİ” İÇİN FİİLİ DURUM OLUŞTURULDU; AMA…

Yaşananlar köşe yazarlarının da gündeminde... Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Haber7 com yazarı Hasan Öztürk yazısında, "Yerel mahkeme, İstanbul’un Belediye Başkanı’nı Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Karar kesin değil. Daha istinafı var Yargıtay’ı var. Ama kesin olan bir şey var… Belediye başkanı, karar sonrası çok mutlu!" dedi.

“OH ÇOK MAĞDUR OLDUM” COŞKUSUYLA KUCAKLADI AKŞENER’İ

Öztürk yazısını şöyle sürdürdü:

"Mutluluğunu onu bugüne kadar CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı araçsallaştıran İyi Parti lideri Akşener’e sarılırken gözlerinden okuyabilirsiniz! Akşener’in sevincine ise diyecek yok doğrusu. Bir yol arkadaşı gadre uğramış bir tavır mı yoksa, önüne kırmızı halı serilmiş onun heyecanı mı fotoğrafa bakın anlarsınız! Yine de ben belediye başkanının yerinde olsam, Sayın Akşener’in ipiyle kuyuya inmezdim. Zira onun en önemli anahtar cümlesi, “seçilecek aday” cümlesi!

KILIÇDAROĞLU KENDİNİ İMHA ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Bir süredir bu köşede Sayın Kılıçdaroğlu’nu ifsat ve imha kavramları üzerinden tartışıyoruz.

Uzun bir süre siyasetin dilini, devlet kurumlarını ve nihayet devlet aygıtını ifsada yönelen Kılıçdaroğlu’nun, başörtüsü çıkışıyla başlayan… Devleti “narko devlet” ilan etmeyle devam eden… Amerika ve İngiltere ziyaretleriyle tavan yapan ivmeyle kendini imha ettiğini de söylemiştik.

Bu kendi kendini imha hareketi sonucunda, 6’lı masanın ortak aday çıkartma ihtimalinin yüzde 10’lara gerilediğini… CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ortak aday olma ihtimalinin ise sıfıra indiğini belirtmiştik.

BİR GÜN ÖNCE, “BU OMUZLAR BÜTÜN YÜKLERİ ÇEKER” DEDİ BİR GÜN SONRA OTOBÜSÜN ÜSTÜNE ÇIKTI

Tam da Kılıçdaroğlu’nun kendini imha hareketlerine başladığı günlerde “Ben kendimi taca atmam” diyen İstanbul’un Belediye Başkanı televizyon televizyon dolaşarak, “hatırlatma dozu” yaptı. Nihayetinde en son, dünkü mahkeme kararından bir gün önce Tv 100’de, “Bu omuzlar bütün yükleri çeker” diyerek cumhurbaşkanlığı adaylığında “Ben de varım” dedi.

KILIÇDAROĞLU KARAR DURUŞMASININ YAPILDIĞI GÜN ALMANYA’YA NEDEN GİTTİ?

Ama, Sayın Akşener’in, satranç tahtasındaki bir taş gibi, rakibi Kemal Bey’i, alt etmek için sürekli olarak araçsallaştırdığı belediye başkanını önce kucaklayıp sonra, otobüsün üzerine çıkartmasını tartışmakta fayda var. Ya da, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, karar duruşması haftalar öncesinden belli olan mahkeme gününde Almanya’ya doğru yola çıkmasını tartışmak gerekir. Bu “mağduriyet” meselesini, Erdoğan’a rakiplik ya da Erdoğan’ın kaderiyle paralellik meselesi olarak değil de CHP içine yönelik ve CHP’deki adaylık meselesi üzerinden tartışmak daha anlamlı olacaktır. Hele hele 6’lı Masa’nın ortak adaylığı meselesi üzerinden tartışmak en anlamlısıdır.

Meseleye bu yönüyle bakan ve “adaylık”ta zımnen Kemal Bey’e destek verdiğini anladığımız Edirne’de tutuklu HDP’nin eski Eş Başkanı Demirtaş diyor ki, “Oldu olacak Ekrem Bey’i Pınarhisar Cezaevi’ne de koyun ki akıbeti aynı olsun!” Sayın Kılıçdaroğlu nasıl olur da belediye başkanının yargılandığı davanın karar duruşmasında hazır bulunmaz? Kocaman bir sorudur bu. Bırakın duruşmada hazır bulunmayı, Kemal Bey, Almanya’ya gitti. İyi mi?

Bu tabloda bir yanlışlık yok mu? Ya da, bu yanlışlık Kemal Bey tarafından bilinçli olarak mı yapıldı? Bir husus daha var. Karar henüz açıklanmadan, İYİ Parti lideri Akşener’in Ankara’dan arabasına atlayıp, “Saraçhane’de buluşalım” demesi ile eş güdümlü olarak belediye başkanının herkesi aynı mekana davet etmesi bir planın parçası mı?

HADİ KILIÇDAROĞLU ALMANYA’DA AKŞENER HARİCİ MASA’NIN ORTAKLARI NEREDE?

Henüz karar yok ama taraftarlarını Saraçhane’ye davet ediyor. Yoksa günler öncesinden bu kararın bu şekilde çıkacağını biliyorlar mıydı? Bilmiyoruz! Bildiğimiz bir şey var. Belediye başkanının “6’lı Masa’nın neferiyim” demesine rağmen, Saraçhane’de o masadan sadece Meral Hanım vardı. Bir de masaya Kemal Bey ve diğer ortakların vetosunu yediği için oturamayan Hüseyin Baş! Tamam Kılıçdaroğlu Almanya’dan dönüşte yetişemedi Saraçhane’ye… İyi de Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu, Uysal nerede peki? Burada da bir tuhaflık yok mu sizce?

Dün yaşananların CHP içindeki liderlik ve cumhurbaşkanlığı adaylığı mücadelesi olduğu aşikar. Daha önce sürekli başka enstrümanlarla yapılan hamleler bu kez doğrudan yapılmıştır. Kılıçdaroğlu’nun “feragat” etmesi için fiili durum oluşturulmuştur! Bu aşamadan sonra Kılıçdaroğlu’un adaylığı rafa kalkmak üzeredir..."

123744-827x517-001.jpg

SEVİLAY YILMAN:

KILIÇDAROĞLU BİR ÇUVAL İNCİRİ BERBAT ETTİ...

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezasının açıklandığı gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da olmasına tepki göstererek "Kılıçdaroğlu bana göre bugün daha önce yaptığı gibi merdivene ters bindi. Bir çuval inciri berbat etti." dedi.

Yılman şunları söyledi: "Doğal bir adaylık durumu vardı. Bugün itibarıyla derdest edildi, toprağın altına gömüldü. Kılıçdaroğlu'nun Almanya'ya gitmesine sosyal medyada takip ettiğim CHP tabanı da aşırı tepkiliydi. Yerden göğe kadar da haklılar. Ben düşünemedim bugün dava var. Karar davası üstelik. Ben düşünmeyebilirim benim bir sorumluluğum yok. Siz sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanısınız. Sizin bin bir mücadele vererek ele geçirdiğiniz İBB Başkanınız çok ciddi bir yargılamanın sonuna gelmiş. Sizin danışmanlarınız ne yapıyor? Nasıl düşünemezler böyle bir şeyi?

MERDİVENE TERS BİNDİ

Güzel şeyler yapmış olabilir sayın Kılıçdaroğlu ama bana göre bugün daha önce yaptığı gibi merdivene ters bindi. Bir çuval inciri berbat etti. Bundan sonra sayın Kılıçdaroğlu'nun artık yapması gereken, benim nacizane görüşüm Fatih Terim vari teknik direktörlüğe devam etmesidir, herhangi bir iddiada bulunmamasıdır. Böyle olduğunu kendi tabanında hissettim, gördüm."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum