Mahkumların Yaptığı Barınaklar Sokak Hayvanlarına Yuva Oldu

Mahkumların Yaptığı Barınaklar Sokak Hayvanlarına Yuva Oldu
Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumlarca üretilen 20 kedi ve köpek evi, Yalova'daki park ve bahçelere konuldu

YALOVA (AA) - Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumundaki mahkumlar tarafından yapılan kedi ve köpek evleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Yalova genelindeki park ve bahçelere yerleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Çınarcık Şube Şefliğinde düzenlenen törende, AA muhabirine açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, özellikle sokak hayvanlarının korunması, onların muhafazası için temin ettikleri kedi ve köpek evlerini dağıtmaya başladıklarını söyledi.

Yalova'da barınakları hayvanseverlerle belediyelerin parklarına yerleştirdiklerini belirten Bulut, şöyle konuştu:

"Barınakların teminini Gemlik Açık Cezaevi'nden gerçekleştirdik. Burada aynı zamanda mahkumların iş gücünden faydalanarak kedi ve köpek evlerini yaptırdık. Bakanlıklarımız arasındaki protokol çerçevesinde kedi ve köpek evlerini yaptırıyoruz. Hayvanların korunması bakanlığımızın görevi olduğu gibi belediyelerimizin ve aynı zamanda il özel idarelerimizin de görevleri arasında yer alıyor. Bu çalışmayı örnek olması bakımından önemsiyoruz."

Bulut, Yalova'da vatandaşların sokak hayvanlarının korunması konusunda duyarlı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnşallah bu çalışmalar ilimizde, Yalova'mızda, hayvanların korunması bakımından artarak devam eder. Yalovalı hayvanseverlere de bu anlamda teşekkür ediyorum. Hakikaten bir farkındalık oluşturulması bakımından güzel çalışmalar yapıyorlar. Burada il şube müdürlüğümüzle çok güzel koordinasyon içinde çalışıyorlar. Türkiye'nin ilk röntgeni de Yalova'daki sokak hayvanları ve rehabilitasyon merkezine Bakanlığımız tarafından gönderildi. Bu anlamda Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na ve Yalovalı hayvanseverlere, İl Şube Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."

Törene Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova Şube Müdürü Nevzat Alğan, Veteriner Hekim Cumhur Ersöz ve çok sayıda hayvansever ile belediye yetkilileri katıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.