Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki, İran'da

Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki, İran'da
İran Dışişleri Bakanı Zarif, önceki hükümetler döneminde uyarılara rağmen İran'ın mal varlığıyla ABD'de yatırım yapılmasının nedenlerini araştırmak üzere özel komisyon kuracaklarını söyledi

TAHRAN (AA) - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, önceki hükümetler döneminde uyarılara rağmen İran'ın mal varlığıyla ABD'de yatırım yapılmasının nedenlerini araştırmak üzere özel komisyon kuracaklarını söyledi.

Başkent Tahran'daki dışişleri bakanlığı binasında Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki'yle düzenlenlediği ortak basın toplantısında konuşan Zarif, ABD Yüksek Mahkemesi'nin, İran'ın dondurulmuş mal varlığından 2 milyar dolara el koyarak, terör saldırılarında zarar görenlere tazminat olarak ödenmesi kararına karşı çıktı.

Zarif, önceki hükümetler döneminde uyarılara rağmen İran'ın mal varlığıyla ABD'de yatırım yapılmasının nedenlerini araştırmak üzere özel komisyon kuracaklarını belirtti.

Zarif, "ABD'yi mal varlığımızı korumakla yükümlü kabul ediyoruz. Mal varlıklarına el uzatılırsa zarar iddiasında bulunuruz. İran Hükümeti, tüm uyarılara ve ABD'nin bu paraya el koyabileceği ihtimaline rağmen bu paranın nasıl oraya yatırım olarak gönderildiğiyle ilgili özel araştırma komisyonu kurma kararı aldı." ifadelerini kullandı.

Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki ise Avrupa'ya göçle ilgili bir soruya, "Avrupa'ya göç önemli bir sorun. Makedonya coğrafi konumu açısından göç yolunun koridoru halindedir. Tüm AB ülkeleri Suriye, Irak gibi kriz bölgelerinden kaçan insanları aralarında paylaşmalıdır." şeklinde cevap verdi.

ABD Yüksek Mahkemesi, 20 Nisan Çarşamba günü İran'ın suçlandığı terör saldırılarına ilişkin davada Tahran yönetiminin mağdurlara 2 milyar dolar tazminat ödemesine hükmetti. Davaya konu olan saldırıların başında, 1983 yılında Hizbullah tarafından Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki ABD askeri bölgesine düzenlenen ve 241 askerin öldüğü bombalı eylem ve 1996'da Suudi Arabistan'da 19 ABD'linin öldüğü Hobar Kuleleri saldırısı geliyor.


Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki, İran'da

Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki, İran'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.