Makedonya ile Kosova arasında sınır işbirliği

Makedonya ile Kosova arasında sınır işbirliği
İki ülke arasında yeni bir sınır kapısı açılmasını ve vatandaşların kimlik kartlarını ibraz ederek sınırlardan geçiş yapması öngören anlaşmalar imzalandı

PRİŞTİNE (AA) - Kosova Dışişleri Bakanı Hashim Thaci ile Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, iki ülke arasında yeni bir sınır kapısı açılmasını ve vatandaşların kimlik kartlarını ibraz ederek sınırlardan geçiş yapması öngören anlaşmaları imzaladı.

Kosova Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ve imza töreninin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Thaci, imzalanan anlaşmalarla iki ülke arasında yeni bir sayfa açıldığını belirterek, bu anlaşmalardan her iki ülke vatandaşlarının ve iş adamlarının kazançlı çıkacağını kaydetti.

Kosova'nın önceliğinin komşularıyla işbirliği, bölgede istikrar ve Balkan ülkelerinin AB ve NATO üyeliği olduğunu kaydeden Thaci, Kosova ve Makedonya'nın ortak Avrupa-Atlantik değerlere sahip olan iki ülke olduğunu, bu nedenle Batı'daki mekanizma ve kurumlara katılmak adına yürütülen çalışmalarda da ortak olacaklarını sözlerine ekledi.

Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki de iki ülkenin samimi ve geleneksel ilişkilere sahip olduğuna işaret ederek, bugün imzalanan anlaşmaların ardından ekonomi, eğitim, bilim, güvenlik, altyapı ve kültür alanlarında daha yoğun bir işbirliği beklediğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.