Makfed Genel Sekreteri Zühtü Bakır Oldu

Makfed Genel Sekreteri Zühtü Bakır Oldu
Makine sanayi ile ilgili politika ve uygulamaların oluşturulmasında etkin rol oynamayı amaçlayan MAKFED Genel Sekreterliği görevine Zühtü Bakır getirildi- MAKFED Başkanı Dalgakıran:- "Yeni Genel Sekreterimiz Sayın Zühtü Bakır, devlet organlarının işleyişi

İSTANBUL (AA) - Makine sanayi ile ilgili politika ve uygulamaların oluşturulmasında ve sektörün yan sanayi ile birlikte gelişerek küresel rekabette güç kazanmasında etkin rol oynamayı amaçlayan Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu (MAKFED) Genel Sekreterliği görevine Zühtü Bakır getirildi.

MAKFED açıklamasına göre, 1992 yılında alüminyum sektörü ile başladığı iş yaşamına çelik sektörü ile devam eden Bakır, 1998 yılında girdiği Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanı, Sanayi Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. Bakan Danışmanlığı görevinden 15 Haziran'da ayrılan Bakır, MAKFED Genel Sekreteri görevine getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran Türkiye ekonomisine değer katma ve makine sektörünü 100 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaştırma yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Yeni Genel Sekreterimiz Sayın Zühtü Bakır, mühendislik altyapısından ve sektörün içinden gelen biri olarak muhakkak MAKFED’e çok şey katacaktır. Devlet organlarının işleyişini ve kamunun sektöre bakışını bilmesi itibarıyla getireceği bakış açısıyla yepyeni bir perspektif kazandıracağını, öneri ve projeleriyle büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum." değerlendirmesini yaptı.


- "Bu misyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum"


MAKFED’in Genel Sekreterliği vazifesine getirilmekten büyük onur duyduğunu belirten Zühtü Bakır ise 25 yıldır sanayi sektörünün içinde farklı alanlarda çalıştığını belirterek, "Deneyimlerimde Türk sanayinin gelişimi için sektör derneklerinin ve çatı kuruluşlarının faaliyetlerinin önemini daha yakından görme şansım oldu. 17 sektör derneğinin üst kuruluşu olan MAKFED de imza attığı işlerle Türk sanayini ve makinecilerini hedeflerine ulaştıracak etkili bir güç ve çok önemli bir misyona sahip. MAKFED bünyesinde Genel Sekreterlik sorumluluğunu üstlenmek ve bu misyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, 1971 yılında Tokat’ta dünyaya gelen Zühtü Bakır, Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde AB Uzmanlık Programı’nı ve Hollanda CLINGENDAEL Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde AB Lobicilik, Örgütlenme ve Müzakere Yetenekleri Programını tamamladı. “Sertifikalı Makine Emniyeti Uzmanı” (CMSE®) olan Bakır halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde Teknoloji Politikaları ve İnovasyon Yönetimi konulu yüksek lisans programında tez çalışmasını sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.