Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı

Malatya İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı
- Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Gevrek: "Alınan karar ve yaşanan olaylar kulübümüzün dışında gelişmiştir"- "Adana Demirspor ve Alima Yeni Malatyaspor taraftarları arasında yaşanan bu gerilimin sona ereceğine ve bundan sonra da yaşanmayacağına olan inanc


MALATYA (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Alima Yeni Malatayspor'un kulüp başkanı Adil Gevrek, İl Spor Güvenlik Kurulunun, PTT 1. Lig play-off yarı finalinde Vartaş Elazığspor ile deplasmanda yapacağı ilk maç için Malatya'da kampa giren Adana Demirspor'un, güvenlik gerekçesiyle kentte antrenman yapmaması konusunda tavsiye niteliğinde kararının ve yaşanan olayların kendilerinin dışında geliştiğini bildirdi.

Gevrek, yaptığı yazılı açıklamada, Adana Demirspor Kulübü tarafından kendilerine, Vartaş Elazığspor maçının hazırlıklarını Malatya'da yapacaklarını ve 2 günlüğüne antrenman sahalarına ihtiyaçları olduğunun iletildiğini belirtti.

Bu ve daha önceki sezonlarda tesis kapılarını her zaman kendilerine açan Adana Demirspor'un bu talebine olumlu yanıt verdiklerini vurgulayan Gevrek, şunları kaydetti:

"Ligin ikinci yarısında deplasmanda Adana Demirspor ile oynadığımız karşılaşmada rakip kulüp yönetiminin de tasvip etmeyerek tepki gösterdiği olaylar yaşanmıştı. Kulüp otobüsümüzün taşlanması ve taraftarlarımızın Adana'ya polis tarafından alınması gibi istenmeyen olaylar meydana gelmişti. Şehrimizdeki bazı taraftarlarımız da bu duruma Malatya'ya gelen Adana kafilesine tepkilerini göstermiştir. Yaşanan gerginlikler üzerine Malatya İl Spor Güvenlik Kurulu bu durumla alakalı tavsiye niteliğinde bir karar aldı."

Gevrek, Alima Yeni Malatyaspor olarak kente gelen bütün futbol kulüplerine kapılarını sonuna kadar açtıklarını aktardı.

Kurulun aldığı tavsiye kararanın güvenlikle ilgili olduğunu belirten Gevrek, şu ifadeleri kullandı:

"Alınan karar ve yaşanan olaylar kulübümüzün dışında gelişmiştir. İki köklü ve dost camianın taraftarları arasında yaşanan bu gerginlikten dolayı kulüp başkanları nezdinde kaygılar ve üzüntüler telefonla görüşülerek dile getirilmiştir. Kulübümüzün dışında gelişen olaylardan dolayı özür dilenmemiştir. Adana Demirspor ve Alima Yeni Malatyaspor taraftarları arasında yaşanan bu gerilimin sona ereceğine ve bundan sonra da yaşanmayacağına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Adana Demirspor'a play-off maçlarında başarılar dileriz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.