Malatya'da Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Malatya'da Telefonla Dolandırıcılık İddiası
Dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 2 kişi yakalandı

 Malatya'da telefonla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, A.H. adlı kadın, kendini telefonda polis olarak tanıtan ve "Kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanılarak hesaplar açıldığını, bu hesaplardan havaleler yapıldığını, kendisinden habersiz kredi kullandırılarak borçlandırıldığını, bu örgüte operasyon yapılacağını ve bunun için yardım etmesi gerektiğini" söyleyen bir kişinin verdiği hesap numarasına 3 bin lira yatırdı.

Dolandırıldığını anlayan A.H, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvurdu. Polis ekipleri, A.H'den şüpheliyle irtibatı koparmamasını isteyerek planlı çalışma yaptı.

Çalışmalar sonucunda, şüpheli M.F, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yakalandı. M.F. ile irtibatlı olan ve Malatya'da farklı tarihlerde yaklaşık 46 bin lira tutarında 4 ayrı telefonla dolandırıcılık olayının şüphelisi olduğu belirtilen İ.T. de ekiplerce gözaltına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.