Malatya'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Malatya'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı
MALATYA (AA) - Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15....

MALATYA (AA) - Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Beydağı'nda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için çeşitli alanlara buğday, yonca ve et bıraktı.

Şube Müdürü Abdullah Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem bıraktıklarını söyledi.

  Yaban hayvanlarına destek amaçlı yemleme çalışması yaptıklarını kaydeden Koç, "Hafta sonu bin 500 kilogram buğday, bin kilogram yonca, 500 kilogram sakatat et ve kemik yaban hayatına bırakıldı. Yaban hayatının zor geçtiği bu dönemlerde bir nebze olsun yaban hayvanlarının beslenmesine yardımcı olmaya çalıştık" dedi.

Amaçlarının yaban hayat popülasyonuna zarar vermeden hayvanların yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Koç, vatandaşlardan da yaptıkları çalışmalara destek vermelerini beklediklerini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.