Malezya 3 Fetö Mensubunu Teslim Etti

Malezya 3 Fetö Mensubunu Teslim Etti
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Malezya ile karşılıklı temaslar sonucunda dün gece FETÖ üyesi 3 kişinin teslim edildiğini bildirdi

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturmalar kapsamında Malezya'nın 3 kişiyi Türkiye'ye teslim ettiğini belirterek "O gün Bangkok'a gittiğimiz zaman iş forumuna bir tanesi sızmış, bizim uyarımız üzerine dışarıya attılar. Her yere böyle sızmaya çalışan bir örgüt ama bunlarla bizim mücadelemiz içeride ve dışarıda sonuna kadar devam edecek. Hiç peşlerini bırakmayacağız." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da katıldığı bir açılış töreninin ardından gazetecilerin soruları üzerine, FETÖ'nün yaklaşık 170 ülkede yapılandığını ve her yerde aynı taktikleri uyguladığını, okullarda eğittikleri çocukları daha sonra devlet yapılarının içerisine sızdırdığını anlattı.

FETÖ'nün bazen Türkiye'de bazen ABD'de burslu okutarak, döndükten sonra bu çocukları iyi yerlere yerleştirdiklerini aktaran Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Asker, polis, bürokrasi içine yerleştiriliyor. Bazı ülkelerde öyle iyi yapılanmışlar ki yönetimi adeta sarmışlar. O ülkeler için adım atmak bile zor hale gelmiş ama bu darbe girişiminden sonra bu terör örgütünün gerçek yüzünü herkes daha iyi anlamaya başladı. Kendileri bize geliyorlar, Afrika ülkelerinden gelenler var, böyle endişe içinde gelenler var. Diğer yine Asya ülkelerinden de öyle. Türkiye ile bu konuda yakın işbirliği içinde olan çok sayıda dost ve kardeş ülke var. Hepsine çok teşekkür ediyoruz."

Bu konuda çalışma yapan Malezya, Pakistan, Somali, Latin Amerika gibi dost ülkeler olduğunu belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Gine gibi ülkeler... Daha geçen gün Dışişleri Bakanı ile görüştüm, şimdi Maarif Vakfımızı oraya gönderiyoruz. Okulların kapatılması, devrolması ve orada bulunan FETÖ'cülerin bize iadesiyle ilgili... Birçok ülkede bu çalışmalar var. Bizim ilgili kurumlarımızla yakın temas içindeler ya da bizden rica ediyorlar. Biz ilgili kurumlarımıza söylüyoruz. İçişleri Bakanlığımız, istihbaratımız hemen temasa geçiyorlar. Geçen hafta Malezya Başbakanıyla Tayland'da, Bangkok'ta görüştüğümüzde, Asya Diyalog Toplantısında, üç kişiyi vereceklerini söylediler. Ben de döndükten sonra Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, ilgili kurumlarımıza bilgi verdim. Karşılıklı temaslar sonucunda dün gece üç kişiyi, teslim ettiler. O gün Bangkok'a gittiğimiz zaman iş forumuna bir tanesi sızmış, bizim uyarımız üzerine dışarıya attılar. Her yere böyle sızmaya çalışan bir örgüt ama bunlarla bizim mücadelemiz içeride ve dışarıda sonuna kadar devam edecek. Hiç peşlerini bırakmayacağız."

"DEAŞ'a karşı da etkili mücadele yok"
DEAŞ'a karşı da etkili mücadele olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, "İşte bizim en son karada başlattığımız mücadele en etkin mücadele oldu. Kısa süre içerisinde sağlanan başarı da ortada. Şimdi Lozan'da biz Türkiye olarak bu sefer görüşmelerin anlamlı görüşme olmasını istiyoruz. Yani sonuç odaklı ve ondan sonra uygulanmasını istiyoruz. Bunu Amerikalılara da Ruslara da söyledik." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.