Malezya'da tekne kazası: 3 ölü

Malezya'da tekne kazası: 3 ölü
Malezya'da kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyan küçük bir teknenin batması sonucu 3 kişinin öldüğü, 8 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Malezya Deniz Güvenlik Birimi Müdürü İskender İshak, ramazan bayramı için kaçak olarak çalıştıkları Malezya'dan ülkelerine gitmek isteyen Endonezyalı 21 göçmeni taşıyan teknenin Johor eyaleti kıyılarında battığını belirtti.

İshak, teknedeki 10 göçmenin kurtarıldığını, 3'ünün hayatını kaybettiğini, 8 kişinin ise kaybolduğunu söyledi. Malacca Boğazı'ndaki denizden ve havadan başlatılan arama kurtarma çalışması devam ediyor.

Teknenin sadece 8 kişiyi taşıyabilecek kapasitede olduğu, buna rağmen 21 yolcu ile denize açıldığı açıklandı.

Aynı bölgede iki hafta önce de 80 Endonezyalıyı taşıyan tekne devriye gemisiyle çarpışmıştı. Haziran ayında da yine benzer bir tekne kazasında Endonezyalı 10 göçmen ölmüştü.

İki ülke arasında gerginlik nedeni olan göçmenler konusunda Malezya İçişleri Bakanlığı bu yılın başından itibaren geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Malezya'da yaklaşık 2 milyon Endonezyalı göçmen kaçak olarak çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.