Malezya'dan muhalif lider İbrahim'den reform çağrısı

Malezya'dan muhalif lider İbrahim'den reform çağrısı
Enver İbrahim, sadece Başbakan Necip Rezak'ın istifasını talep etmektense anayasal reformlar için çalışılması çağrısında bulundu

Malezya'da muhalefet partisi lideri Enver İbrahim, halka sadece Başbakan Necip Rezak'ın istifasını talep etmek yerine anayasal reformlar için çalışması çağrısında bulundu.

Enver, Kuala Lumpur Yüksek Mahkemesi'nin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, şeffaflık ve dürüstlüğün önemine işaret ederek, Rezak'ın istifasının, ekonomik ve siyasi değişim için tek başına yeterli olmayacağını, halkın anayasal reformlar için çalışması gerektiğini söyledi.

Başbakanın "adil bir seçimle" demokratik yollarla işbaşına gelmesi gerektiğini ifade eden Enver, "Bu adil, demokratik bir seçim olmalı. Seçim Komisyonu'nun bağımsızlığı ve bütünlüğü de çok önemli" ifadesini kullandı.

Malezya muhalefeti, ay başında Başbakan Necip Rezak'ı istifaya çağıran bir deklarasyon imzalamıştı.

Farklı siyasi görüşlere sahip siyasetçileri bir araya getiren deklarasyonun nedeni, Malezya'da son bir yıldır gündemden düşmeyen, Başbakan Necip Rezak'ın adının geçtiği yolsuzluk iddiaları olmuştu.

Malezyalı muhalif lider Enver, "fiili livata" mahkumiyetinin hukuki açıdan gözden geçirilmesi çabası çerçevesinde mahkemeye çıkmak üzere geçici süreliğine ceza evinden salıverilmişti.

Malezya'da Yüksek Mahkeme, 10 Şubat 2015'te muhalefet lideri Enver İbrahim'i "fiili livatadan" suçlu bulan Temyiz Mahkemesi kararını onamış ve bir erkek yardımcısıyla ilişkiye girmekten suçlu bulunan muhalefet liderini beş yıl hapse mahkum etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.