Mali’de ilk Ebola vakası

Mali’de ilk Ebola vakası
Batı Afrika ülkesi Mali’de perşembe günü ilk Ebola vakasının görüldüğü açıklandı. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre söz konusu hastanın komşu ülke Gine’den gelen iki yaşındaki bir kız çocuğu olduğu öğrenildi.

Batı Afrika ülkesi Mali’de perşembe günü ilk Ebola vakasının görüldüğü açıklandı. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre söz konusu hastanın komşu ülke Gine’den gelen iki yaşındaki bir kız çocuğu olduğu öğrenildi.

Hastanın çarşamba günü başkent Bamako’dan 600 kilometre uzakta bulunan Kayes adlı bir şehirde test edildiği ve sonuçların pozitif açıktığı açıklandı.

Mali Sağlık Bakanı Ousmane Kone, hastanın durumunun iyi olduğunu belirtti: ‘Kızın sağlık durumu erken teşhis sebebiyle giderek iyileşiyor. Şunun özellikle altını çizmek istiyorum; Ebola’ya bağlı olarak görülen her yüksek ateş ve hastalık belirtisi ölümcül değildir’.

Yetkililer kız çocuğu ile temas eden kişilerin de kontrol altında tutulduğunu belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre başta Sierra Leone, Liberya ve Gine olmak üzere Batı Afrika’da bugüne kadar 9.936 Ebola’ya vakası görülürken, bu hastalardan 4.877 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.