Maliye Bakanı Ağbal:

Maliye Bakanı Ağbal:
"16 Nisan'da sandıkta hep beraber 7 düvele, dosta düşmana, ABD'ye de Avrupa'ya da öyle bir Türkiye gösterelim ki 'Biz bunların yürüyüşünü asla durduramayız, bu millet kutlu bir yürüyüşe çıkmış, biz onların arkasından geleceğiz.' desinler inşallah"- "Mille

ADANA (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "16 Nisan'da sandıkta hep beraber 7 düvele, dosta düşmana, ABD'ye de Avrupa'ya da öyle bir Türkiye gösterelim ki, 'biz bunların yürüyüşünü asla durduramayız, bu millet kutlu bir yürüyüşe çıkmış, biz onların arkasından geleceğiz.' desinler inşallah." dedi.

Ağbal, Tarsus ilçesinde seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı konuşmada, vatandaşların kendisine gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduğunu söyledi.

Halk oylamasının yaklaştığını ve 16 Nisan'da "Evet" diyeceklerini belirten Ağbal, "Önemli bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'nin kaderini değiştirecek, Türkiye'ye ufuklar açacak, Türkiye'yi büyütecek önemli bir anayasa değişikliğini hep beraber yapacağız." diye konuştu.

Ağbal, millet olarak bu değişikliğe sahip çıkacaklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde, 16 Nisan'da sandığa gideceğiz ve bu değişikliğe hep beraber ülke ve millet olarak sahip çıkacağız. Referandum bizi birleştirsin, referandum birliğimize ve beraberliğimize inşallah faydalar getirsin. Burada ayrılma zamanı değil, birleşme zamanı. 16 Nisan'da sandığa inşallah gitme zamanı."

İlçede büyük bir heyecan gördüğünü vurgulayan Bakan Ağbal, "Bu bizim 16 Nisan'a ilişkin olarak Tarsus'ta da Mersin'de de inancımızı ve güvenimizi arttırdı. İnşallah 16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşacağız. Sokak sokak, mahalle mahalle dolaşacağız ve vatandaşımıza bu anayasa değişikliğinin, memlekete getirdiği yararları teker teker anlatacağız." ifadesini kullandı.

- "Halk oylaması parti meselesi değil"

Maliye Bakanı Ağbal, vatandaşın aklının karıştırılmak istendiğini, anayasa değişikliğinde olmayan şeylerin varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını ve yalanlar söylendiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Biz asla yalan tarafında olmadık, her şeyin doğrusunda ve iyisinde olduk. Her zaman millete inandık ve millete güvendik. AK Parti olarak şu 14 yılda, ne zaman birileri siyaseti sıkıştırsa AK Parti olarak biz dedik ki 'Bu siyaseti açacak tek bir merci var, o da milletin ta kendisi'. Bugüne kadar Türkiye'de demokrasiyi akamete uğratmak isteyenler, milletin yürüyüşünü durdurmak isteyenler, millete 'dur' demek isteyenlerin hepsine sizler sayesinde bugüne kadar meydan okuduk. Ne zaman vatandaşın önüne sandığı koyduysak, vatandaş milletin önünü açan bütün sandıklarda 'Evet' dedi. AK Parti'ye güven ve itimat gösterdi. Artık bu bir parti meselesi değil. Burada seçime gitmiyoruz, burada partiler yarışmıyor, sandıkta şu parti bu parti iktidar olmuyor. Burada tek bir iktidar var o da milletin ta kendisi. Burada AK Partili, MHP'li, CHP'li kardeşlerimiz hangi partiden olursa olsun, hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde sandığa 16 Nisan'da gideceğiz, hep beraber 'Evet diyeceğiz ve Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü daha yukarılara çıkacağız inşallah."

- "ABD ve Avrupa, Türkiye'nin yükselişini engellemek istiyor"

Bakan Ağbal, 16 Nisan'daki halk oylamasında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Avrupa'da, Türkiye'nin aleyhinde bir kampanya yürütülüyor. En son ABD de bu kampanyaya katıldı. Bir şekilde Türkiye'yi durdurmak, Türkiye'nin yükselişini engellemek istiyorlar. Nasıl oluyorsa, sanki anlaşmışlar gibi hep beraber Türkiye'nin üstüne gelmek istiyorlar. 16 Nisan'da sandıkta hep beraber 7 düvele, dosta düşmana, ABD'ye de Avrupa'ya da öyle bir Türkiye gösterelim ki 'Biz bunların yürüyüşünü asla durduramayız, bu millet kutlu bir yürüyüşe çıkmış, biz onların arkasından geleceğiz.' desinler inşallah. Bu konuda sizlere güveniyoruz, inanıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.