Maliye Bakanı Ağbal: Unakıtan'ın Kamu Maliyesinin Düzeltilmesinde Çok Emeği Oldu

Maliye Bakanı Ağbal: Unakıtan'ın Kamu Maliyesinin Düzeltilmesinde Çok Emeği Oldu
Maliye Bakanı Ağbal, "Unakıtan, uzun yıllar Maliye Bakanı olarak çok önemli hizmetlerde bulunmuş, kamu maliyesinin düzeltilmesinde ve mali disiplinin sağlanmasında çok emeği olmuştur." dedi

ANKARA (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Ağbal mesajında, Unakıtan'ın uzun yıllar Maliye Bakanı olarak çok önemli hizmetlerde bulunduğunu, kamu maliyesinin düzeltilmesinde ve mali disiplinin sağlanmasında çok emeği olduğunu belirtti.

Unakıtan'ın ekonominin yapısal dönüşümünde kilit kararların alınmasında önemli katkılarda bulunduğuna dikkati çeken Ağbal, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımızla uzun yıllar birlikte çalıştık, üzerimizde emeği çoktur. Çok özverili, ülke ve millet sevdalısı, milletimizin manevi değerlerini her şeyin üzerinde tutan, yürekli ve cesur bir insan olarak bildik. Kendisinden çok şeyler öğrendik. Görev yaptığı yıllar Türkiye ekonomisinin uçurumun kenarından alınıp düzlüğe çıkarıldığı yıllar olmuştur. Tüm bu süreç boyunca, gece gündüz büyük bir gayretle, azimle, sağlığı pahasına çalışmış ve büyük fedakarlıklarda bulunmuştur. Bu yoğun çalışma ortamı içinde önemli hastalıklar geçirmiştir. Bu dönemlerde de her zaman sabırlı, inançlı, Hakk'ın rızasına teslim olmuş her daim memleketimiz için duada bulunmuştur. Rabbim mekanını cennet eylesin. Başta saygıdeğer hanımefendi olmak üzere kederli ailesine, Maliye Bakanlığı camiasına, sevenlerine, dostlarına ve hizmet vermekten her zaman onur duyduğu aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.