Maliye Bakanlığından 'Kara Liste' Açıklaması

Maliye Bakanlığından 'Kara Liste' Açıklaması
Maliye Bakanlığı, FETÖ ile irtibatlı olduğu yönünde şüphe bulunan 9 bin şirketin listesinin kamu bankalarına bildirildiğine yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi

 Maliye Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı olduğu yönünde şüphe bulunan 9 bin şirketin listesinin kamu bankalarına bildirildiğine yönelik iddiaların gerçek dışı olduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bir gazeteye ait internet sitesinde "Bankalar 9 bin şirketi FETÖ’den kara listeye aldı" başlığıyla tamamen gerçek dışı ve maksatlı bir haber yayınlandığı ifade edildi.

Söz konusu haberde, Bakanlığın birimlerinden MASAK'ın, FETÖ ile irtibatlı olduğu yönünde şüphe bulunan 9 bin şirketin listesini, kamu bankalarına bildirdiğinin iddia edildiği belirtilen açıklamada, "Ne MASAK ne de Bakanlığımızın başka bir birimi tarafından herhangi bir bankaya böyle bir bildirim yapılmamıştır." denildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.