Maliye personeli ek mesai ücretleri

Maliye personeli ek mesai ücretleri
Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen personelden, orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ve Hazineye ait tarım arazilerinin satışı kapsamında yapılacak işlemlerde görevlendirileceklere ödenecek fazla çalışma ücretle

ANKARA (AA) - Maliye Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen Devlet Memurları Kanunu'na tabi personelden, orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ve Hazineye ait tarım arazilerinin satış işlemlerinde görevlendirileceklere, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katı esas alınarak ödeme yapılacak.

Bakanlar Kurulunun, "6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Uyarınca Yapılacak Satış ve İade İşlemlerinde Fiilen Görevlendirilenlere Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Karar"ı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, Maliye Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ve Hazineye ait tarım arazilerinin satışı kapsamında yapılacak işlemlerde görevlendirileceklere ödenecek fazla çalışma ücretleri belirlendi.

Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre, ayda 50 saati ve toplamda 6 ayı geçemeyecek. Fazla çalışmanın her bir saati için Merkezi Yönetim Bütçe Kanunda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin (1 lira 74 kuruş) 5 katı esas alınacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.