Man Booker Uluslararası Ödülü

Man Booker Uluslararası Ödülü
50 bin sterlin para ödülünü, "The Vegetarian" adlı kitabıyla Güney Koreli yazar Han Kang kazandı

LONDRA (AA) - Edebiyat dünyasının en saygın ödüllerinden biri kabul edilen Man Booker Uluslararası Ödülü'nü, "The Vegetarian (Vejetaryen)" adlı romanıyla Güney Koreli yazar Han Kang kazandı.

Kazanan isim, İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü Victoria & Albert Müzesi'nde düzenlenen 2016 Man Booker Uluslararası Ödülü töreninde açıklandı.

Vejetaryen adlı kitapta, et tüketmeyi bırakan ve insan barbarlığına karşı koymaya çalışan bir kadının hikayesi yer alıyor.

Kitabın yazarı 45 yaşındaki Han Kang ve 28 yaşındaki çevirmeni Deborah Smith, 50 bin sterlin (72 bin dolar) para ödülünü paylaşacak.

Bu arada, kitabın çevirmeni İngiliz vatandaşı Smith'in, İngilizce-Korece alanında yeterli sayıda çevirmen olmadığını fark etmesi üzerine, 2010 yılında kendi çabalarıyla Korece öğrenmeye başladığı biliniyor.

Han Kang'ın yanı sıra 2016 ödülü için finalistler arasındaki "Kafamda Bir Tuhaflık (A Strangeness in My Mind)" kitabıyla Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk, "The Story of the Lost Child" kitabıyla Elena Ferrante, "The Four Books" ile Yan Lianke, "A Whole Life" ile Robert Seethaler ve "A General Theory of Oblivion" kitabıyla Jose Eduardo Agualusa yarıştı.

Man Booker Uluslararası Ödülü, İngilizce kaleme alınan ya da İngilizce çevirisi yapılmış eserlere veriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.