Manas Yapı, kaliteyi ekonomik sunuyor

Manas Yapı, kaliteyi ekonomik sunuyor
İnşaat sektöründe 2017 yılından beri hizmet veren Manas Yapı, son dönemlerdeki atılımları ve kaliteli hizmet alanı ile sektörde ön plana çıkıyor.

İnşaat sektöründe 2017 yılından beri hizmet veren Manas Yapı, son dönemlerdeki atılımları ve kaliteli hizmet alanı ile sektörde ön plana çıkıyor. Proje ofisi, yap-sat projeler, mekanik tesisat ve mobilya alanlarını bünyelerinde barındırdıklarını belirten Hasan Hüseyin Özer, “Hedefimiz kaliteyi vatandaşa daha ekonomik sunmak” dedi.

2.jpg

Yaklaşık 5 yıldır inşaat sektöründe başarılı işlere imza atan Manas Yapı, proje ofisi, mekanik tesisat, yap-sat projeler ve mobilya alanı ile hizmetlerine devam ediyor. Manas Yapı’nın kuruluş hikayesini anlatan Manas Yapı Firma Sahibi Hasan Hüseyin Özer, “2017 yılında 2 arkadaş olarak Manas Yapı’yı kurduk. 2019 yılına geldiğimizde şirketimiz tek ortaklı bir şekilde tarafıma kaldı. Buradaki hedefim ise genç bir kadro ile inşaatın kalitesini artıracak dinamik bir firma oluşturmak. Faaliyet alanlarını da biraz daha geniş tutarak maliyetleri biraz daha dibe çekme çalışmalarımız var. 2018-2019 kriz süreci bizi biraz daha düşündürse de geldiğimiz nokta itibariyle sağlıklı bir zemine oturduk” diye konuştu.

manas-002.jpg

MANAS YAPI’DAN GENİŞ HİZMET AĞI

Manas Yapı’nın faaliyet alanının tamamen inşaat sektörü olduğunun altını çizen Özer, “Manas Yapı bünyesinde bizim kendi proje ofisimiz var. Müteahhitlerin ve inşaat firmalarının projelerini biz kendimiz tasarlıyoruz. Yine müteahhitlerin mekanik tesisat işlerinde yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda bizzat kendimizin yapmış olduğu projeler var. Bünyemizde de yap-sat projeler bulunuyor. Ayrıca mobilya alanını da kendi bünyemize katmayı düşünüyoruz ve bu kapsamda mobilya alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuana kadar yaptığımız inşaatlarda mobilya işlerini de kendimiz yaptık. Genel olarak faaliyet alanlarımız; proje ofisi, yap-sat projeler, mekanik tesisat ve mobilya” dedi.

5.jpg

YAPILAR DAHA KULLANIŞLI

Kullanışlı bir yapı ortaya çıkarmak için proje ofisini bünyelerinde barındırdıklarını kaydeden Özer, “Proje ofisi hizmetini dışarıdan da satın alabilirdik ama daha kullanışlı bir yapı ortaya çıkar üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla istişareli gidiyoruz. Aynı zamanda projelerin daha az maliyetli olması için statik çözümlemeleri de kendimiz yapıyoruz. Bizde kalite ekonomik geliyor. Tesisat kısmı, inşaatın tesliminden sonra ciddi bir sorun. Biz bununda geriye dönük maliyet artışı olmaması için kendi bünyemize o yüzden kattık” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ DAHA EKONOMİK SUNMAK

Mobilya alanını da bünyelerine katarak hem maliyetleri azaltmak hem de daha estetik ve tasarımsal çalışmalar yürütmek istediklerini aktaran Özer, “Daha estetik ve tasarımsal olsun, bunu yaparken maliyetlerden düşelim diye mobilyayı da bu yüzden bünyemize kattık. Buradaki hedefimiz kaliteyi vatandaşa daha ekonomik sunmak. Çünkü bu hizmetlerin hepsini dışarıdan satın almış olsak ve kaliteli olsun deseydik, ciddi anlamda maliyet artışımız olacaktı. Ekibimizde işine sahip çıkıyor. Yaptığımız bütün projeler çok beğeniliyor ve geri dönüşler çok olumlu” ifadelerini kullandı.

TEK AMAÇ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Müstakil ve konut projeleri olmak üzere 100 dairelik bir konut projesi teslim ettiklerine değinen Özer, “Önümüzde bir kısım proje ortaklığı, bir kısımda kendi firmamızın yaptığı yaklaşık 200 dairelik proje var. Bu projeleri ise önümüzdeki 2 yılda teslim etmeyi planlıyoruz. İnşaat teslim aşamasındaki site yöneticiliğine kadar her projeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Yaptığımız tüm faaliyetlerin tek amacı müşteri memnuniyeti” dedi.

6.jpg

PROJE İNŞAATIN AR-GE’SİDİR

Manas Yapı’nın kısa sürede Konya’da büyük firmalar arasına gireceğini belirten Özer, “Bizim alt yapımız tamamen buna odaklı. Yavaş ama sağlam gidiyoruz. Diğer faaliyet alanlarımıza finansman ayırıyoruz. Proje bir nevi inşaatın AR-GE’sidir. Bizim bu finansmanlarımız 400-500 dairelik için değil. İlerleyen süreçte bir yapı firması ortaya çıkarmak için oluşum içerisindeyiz” diyerek sözlerine son verdi. ( Yiğit Berkay ÇOPUR )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.