Manchester'daki Terör Saldırısı

Manchester'daki Terör Saldırısı
İngiliz polisi Manchester'daki terör saldırısına ilişkin şu ana kadar 5 kişiyi gözaltına aldı

LONDRA (AA) - İngiltere'nin kuzeybatısındaki Manchester kentinde önceki gece gerçekleştirilen terör saldırısıyla bağlantılı olarak gözaltına alınanların sayısı 5'e çıktı.

Manchester polisinden yapılan açıklamada, Manchester Arena konser salonunda yaşanan saldırının ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, olayla bağlantılı olarak Manchester'ın Wigan bölgesinde bugün akşam saatlerinde bir erkeğin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis açıklamasında, şüphelinin gözaltına alındığı sırada elinde bir paket taşıdığı ve yetkililerin söz konusu paketi güvenli şekilde incelemeye aldığı ifade edildi.

Manchester polisi, aynı soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde Güney Manchester'da 3 erkeği, dün de yine aynı bölgede 23 yaşında bir erkeği saldırıyla bağlantıları olduğu iddiasıyla gözaltına almıştı.

Bu arada İngiliz basını, 23 yaşındaki şüphelinin, saldırganın ağabeyi Ismael Abedi olduğunu öne sürüyor.

- Ariana Grande'nin Londra konserleri iptal edildi

Öte yandan ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin Avrupa turu kapsamında yarın ve cuma günü başkent Londra'da vereceği konserlerin iptal edildiği duyuruldu.

Grande'nin ekibinden yapılan açıklamada, Londra'nın yanı sıra Belçika, Polonya ve Almanya'daki programların iptal edildiği, müzisyenin Avrupa turunu 5 Haziran'a kadar askıya aldığı belirtildi.

İngiltere'de iç istihbarat servisi MI5'ın bünyesindeki Ortak Terör Analiz Merkezi, terör tehdit seviyesini dün akşam "ciddi"den "kritik"e yükseltmişti. "Kritik" seviye, İngiltere'deki terör tehdit seviyeleri skalasındaki en yüksek basamağı teşkil ediyor.

Manchester Arena konser salonunda önceki gece, pop müzik sanatçısı Ariana Grande'nin konserinin sonunda yaşanan bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi yaralanmıştı. Polis, adını Salman Abedi olarak açıkladığı saldırganın da patlama sırasında öldüğünü bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.