Mandalina kabuklarını sakın çöpe atmayın

Mandalina kabuklarını sakın çöpe atmayın
 Muhabir
Mandalina kabukları büyük bir potansiyele sahiptir, bu yüzden lütfen onları hemen çöpe atmayın. mandalin kabuklarını çöpe atmamanız için size 3 nedeni anlatacağız.

Narenciyeler kokusu ve lezzetiyle iyi bir meyvedir ve aynı zamanda C vitamini içeriği sayesinde gerçek bir bağışıklık güçlendiricidir. Ancak çoğumuz konu narenciye olunca çok önemli bir hata yapıyoruz. Sadece içine odaklanıyoruz ve kabuklarını atıyoruz. Ancak kabuk aynı zamanda bazı yararlı amaçlara da hizmet edebilir. Bundan sonra mandalina kabuklarını hemen çöpe atmamanız için size üç iyi nedeni anlatacağız.

Muz veya elmada olduğu gibi mandalinanın kabuğu da birçok değerli besin içerir. Mandalina meyvesinin en sağlıklı kısmı çoğu zaman farkında olmadan çöpe atılır.

Mandalina kabukları sadece evde size yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda örneğin cilt problemlerinde de kullanılabilir.

1. DOĞAL ODA KOKUSU OLARAK MANDALİNA KABUKLARI

Mandalinalar, evinizi anında canlandıracak ve kış gibi kokmasını sağlayacak harika, ferahlatıcı bir kokuya sahiptir. Bunu yapmak için kabukları kurutun ve kaselere veya torbalara çekmecelere, dolaplara, raflara ve hatta banyoya koyun. Mandalina kabuğu kokusunun istenmeyen kokuları etkisiz hale getirdiğini ve doğal bir tazelik yaydığını göreceksiniz.

2. MANDALİNA KABUKLARI CİLT KUSURLARININ GİDERILMESİNE YARDIMCI OLUR

Sivilcelerinizden ya da cilt lekelerinizden kurtulmak mı istiyorsunuz? Bunun için mandalina kabuklarını da kullanabilirsiniz. Antibakteriyel ve antiinflamatuar olan, cilt problemleriyle mücadeleye yardımcı olan esansiyel yağlar içerirler. Cildinizde etkilenen bölgeleri kabuğukların beyaz iç kısmıyla hafifçe ovalayın.

3. MANDALİNA KABUKLARINDAN ŞİFALI BİR ÇAY YAPIN

Ferahlatıcı bir çay yapmak için mandalina kabuklarını da kullanabilirsiniz. Kabukları sıcak suya koyarak demlenmesini bekleyin. Narenciye benzeri bir tada sahip olan çay, antioksidanlar açısından zengindir. Rahatlamanıza ve vücudunuza değerli besinler almanıza yardımcı olacaktır. Kabuklarını da kullanırsanız vücudunuz mandalinadan iki kat faydalanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.