Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mangal için son Pazar

Mangal için son Pazar

Öğrenciler ve veliler için zor bir gün. Ama Konya ve insanımız için de bugün son tatil fırsatı. Çünkü inşallah haftaya bugün orucuz. Onun için tahmin ediyorum ki hava müsait oldukça güneş yüzünü gösterdikçe bugün parklar, bahçeler çimler dumanlanacak!. Eeee millet de haklı yani bugün son mangal günü. 

Millet demişken fazla kimsenin canını sıkmadan ama şehir ve şehir insanı adına yine acı, çarpıcı bir kareyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

foto-026.jpg

Bu kareyi Cuma namazı sonrası Hacıveyizsade kavşağında çektik. Tabii burayı çekmek için önce bir otomobilin içinde en az 10 dakika bekledik. Sonra “ Bu bekleme hayır değil. Gidip bir bakalım” dediğimiz zaman bu görüntü ile karşılaştık.

Evet son model bir jeep park yasağına hatta kavşağa rağmen park edilmiş.

Sürücüsünü ise gören bilen yok.

Dedik ya biz bile en az 10 dakika sonra geldik ama sürücü yok. Bizden bir dakikada öncede polis geldi. Çünkü ekip otosunun hızla sağımızdan geçip ileride bir kaldırımın üzerine çıktığına şahit olduk. Bizi de hareketlendiren iki polis memurunun hızlı hareketleri idi. Allah var ya biz bir kaza tahmininde bulunmuştuk.

Polis arkadaşlarında yapacakları bir şey yoktu. Önce onlarda bizim gibi fotoğraf çektiler. Sonra anons yapıp herhalde bir çekici çağırdılar.

Biz daha fazla bekleyemedik ve tekrar aracımıza dönüp sıradan çıkıp başka bir güzergaha yöneldik. Bu yaşadıklarımızdan yarım saat kadar sonra motorlu bir dostumuz gazeteye çıktı geldi. Hala Büyükşehir Belediyesinin karşısında inanılmaz bir trafik tıkanıklığı olduğunu söylüyordu. Dikkatinizi çekerim bunu diyen isim bir üniversite hocası ve motorlu idi.

Demek ki hepimizce çok küçük gibi görünen bir yasak park şehir merkezinde trafiği tek kelime ile kilitlemişti.

Peki bunun cezası 100-300 lira para cezası olsa ne yazar?

Bu milletin çektiği çile sinir gerginlik kimin yanına kar kaldı?

Amaaaaan siz bize bakmayın. Nasıl olsa bu millet halinden memnun. Böyle gelmiş böyle de gidecek gibi. O zaman sizde bizi okumayı bırakın ve mangalınızı halınızı kaptığınız gibi kendisini sokağa atın.

Tabii sakın korna çalmayın. Çalınmasına müsaade etmeyin.

Çünkü binlerce öğrencimiz okullarda kaderlerini belirleyecekler. Hiç olmaz ise onlara saygı gösterilim olur mu? 

Sizlere de iyi pazarlar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Saygı ve sevgi büyüklerle küçükler arasındaki uçurumu yok eden bir köprüdür.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Mangal yakılması yasak bölgelerde mangal yakmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR