Manisa merkezli FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan kişi sayısı 23'e çıktı

Manisa merkezli FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan kişi sayısı 23'e çıktı
Manisa merkezli 9 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi

Manisa merkezli 9 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy'un yürüttüğü soruşturma kapsamında Manisa, Aydın, Erzurum, Ankara, Balıkesir, Denizli, Malatya, Van ve Amasya'da yapılan operasyonda, polis oldukları öğrenilen 2 kişi daha yakalandı.

"Terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamalarıyla gözaltına alınan bu kişiler, Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Zanlılar arasında FETÖ/PDY'nin "emniyet imamları"nın da bulunduğu, bu kişilerin örgütteki üyelere yönelik toplantıları organize ettikleri ileri sürüldü.

Manisa merkezli 5 ilde 17 Mayıs'ta FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün "emniyetten sorumlu imamları" ile bu kişilerle bağlantılı oldukları iddiasıyla aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 20 zanlı gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılanlardan 4'ü daha tutuklanmıştı.

Yürütülen operasyon kapsamında 12 Temmuz'da 13 polis ve 6 öğretmen, dün de 2 polis gözaltına alınmıştı. Şüpheliler dün hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından yeniden İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.