Manisa'da hava sıcaklığı

Manisa'da hava sıcaklığı
Turgutlu ilçesinde, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle erik ve badem ağaçları çiçek açtı

MANİSA (AA) - Turgutlu ilçesinde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle erik ve badem ağaçları çiçek açtı.

Hava sıcaklığının 24 dereceye kadar çıktığı ilçede çiçek açan ağaçlarla rengarenk görüntüler oluşturdu.

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede geceleri 14 ile 18 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının gündüz 22 ile 24 dereceye kadar yükseldiğini belirtti.

Normal şartlarda mart ayı sonunda çiçek açması beklenen meyve ağaçlarının erken çiçek açtığını ifade eden Şenol, "Turgutlu'da birkaç gün güneş gören ağaçlar çiçek açtı. Ancak önümüzde Mart ayı var. Mart ayı bitkiler için tehlikeli bir ay. Bu ayda zirai don ve kırağı olma ihtimali yüksek. Bu bakımdan ağaçlarda açan çiçekler bu gibi durumlarda solar ve kuruyup dökülür" dedi.

Şenol, bu durumun ürünlerde rekolte düşüklüğüne neden olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"İnşallah korkulan olmaz, çiçekler solmaz. 10 gün daha bu sıcaklar devam ederse bağlarda zaten uyanmalar ve çiçeğe dönüşler olacak. Bu zamansız yaşanan olay özellikle bağlarda büyük bir risk oluşturmaktadır. Hem üzüm bağlarında hem de papaz eriğinde şok yaşamamıza neden olacaktır. Çünkü son 10 yıldır özellikle nisan ayı sonları mayıs ayı başlarında özellikle geceleri yaşanan don olaylarından büyük kayıp yaşanmaktadır. Şimdiden çiftçilerimizde bu telaş ve korku yaşanmaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.