Manisa'da "Huzur 45" uygulaması

Manisa'da "Huzur 45" uygulaması
Manisa Emniyet Müdürlüğü, 17 ilçede eş zamanlı yaklaşık bin polisle asayiş uygulaması yaptı- İl Emniyet Müdürü Bilgiç::- "Önemli olan vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmeleri"

MANİSA (AA) - Manisa Emniyet Müdürlüğü, 17 ilçede eş zamanlı yaklaşık bin polisle "Huzur 45" adıyla asayiş uygulaması gerçekleştirdi.

Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’in yönettiği uygulamada, terörle mücadele, mali suçlarla mücadele, çevik kuvvet ile kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin polis il genelinde eş zamanlı uygulama yaptı.

Kentin 6 giriş ve çıkışıyla kahvehaneler, kafeler ve alkollü mekanlarda Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri ve üst araması gerçekleştirildi.

İl genelindeki uygulama hakkında gazetecilere açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Bilgiç, yaklaşık bin polisle tüm ilçelerin giriş ve çıkışları olmak üzere tüm noktalarda uygulama yaptıklarını kaydetti.

Uygulamaları rutin olarak gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bilgiç, şunları söyledi:

"Ancak bu kez ilçelerle birlikte eş zamanlı olarak başlattık. İlimizde 6 giriş-çıkış noktamız var. Şehir merkezinde ayrıca 11 yerel devriyemiz bulunuyor. Bu sokaklarda da arkadaşlar kimlik kontrolü yapıyorlar. Amacımız, aranan ve şüpheli bir şahıs var mı? Bu şekilde kontrollerimizi sürdürüyoruz. Bu uygulamaları yaz dönemi içerisinde de devam ettireceğiz. Önemli olan vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmeleri. İnsanlarımıza bir güven vermek istiyoruz. Önleyici tedbirler olarak görüyoruz. Bugün bizim için önemli bir risk olarak gördüğümüz bir gün değil. Normal günlerden bir gün. Hafta içerisinde değişik saatlerinde bu uygulamalarımız sürecek. Esas olan vatandaşın huzuru ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri."

Uygulamada uzun namlulu silahların yer almasının son dönemlerdeki terör olaylarına ilişkin olup olmadığı yönündeki bir soruya Bilgiç, “Uzun namlulu silahları arkadaşlarımıza böyle durumlarda güvenlik amaçlı olarak veriyoruz. Tabi herkesin beylik tabancası var ama güvenlik amaçlı da uzun namlulu silahları tedbir amaçlı bulunduruyoruz. Son zamanlardaki olaylar buna çok etki etmiş değil. Özellikle yol uygulamalarında arkadaşlarımızın güvenliği için önemli bir faktör.” yanıtını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.