Manisa'da "yakılan kadın" cinayeti davası

Manisa'da "yakılan kadın" cinayeti davası
Akhisar'da yanmış cesedi bulunan işitme-konuşma engelli Emine Girginer'in katil zanlısı olan sağır ve dilsiz anne ile kızına ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

MANİSA (AA) - Manisa'nın Akhisar ilçesinde yanmış cesedi bulunan işitme-konuşma engelli Emine Girginer'in katil zanlısı olarak yargılanan sağır ve dilsiz anne Selda Kocabay ile kızı Saadet Kocabay, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Akhisar'da yanmış cesedi bulunan işitme-konuşma engelli Emine Girginer'in katil zanlısı olan sağır ve dilsiz anne ile kızının yargılanmasına Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Davanın üçüncü duruşmasına tarafların avukatları, öldürülen Emine Girginer'in annesi Leyla Girginer, babası Mahmut Girginer, kardeşleri Buse ve Barış Girginer, sanıklar Saadet Kocabay ve kızı Selda Kocabay katıldı. Duruşmaya katılmayan ve tutuksuz yargılanan diğer sanık Dursun Demir'i ise duruşma salonunda vekili Nurgül Kara Yanık temsil etti.

İşaret dilini bilen tercüman aracılığıyla ifade veren sanıklar Selda Kocabay ile kızı Saadet Kocabay, Emine Girginer'i kendilerini öldürmediklerini iddia etti.

Sanık Selda Kocabay ifadesinde Emine Girginer'i kendisinin öldürmediğini ileri sürerek, "Ben mutfakta yemek yapıyordum. Salona girdiğimde Dursun Demir, Emine'yi boğmaya çalışıyordu. Beni eliyle hareket yaparak 'sus yoksa senide öldürürüm' diye tehdit etti. Kızım Saadet o sırada banyodaydı. Dursun, Emine'yi öldürdükten sonra arabası ile alıp götürdü. Ondan sonra ne yaptığını bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Emine Girginer'i kendisinin öldürmediğini savunan Saadet Kocabay ise ifadesinde, "Olayın olduğu sırada ben banyodaydım. Hiç bir şey görmedim, üzerime atılı suçları kabul etmiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sağır ve dilsiz anne Selda Kocabay ile kızı Saadet Kocabay'ı "kasten adam öldürme" suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı. Delilleri yok etme suçundan yargılanan Dursun Demir'in ise beraatına karar verildi.

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Avukat Serpil Üner, adil bir karar çıktığını belirterek, "Sanıkların gerçekleştirdikleri eylemler bütün delileri ile sabittir. Beden ve ruh sağlığı açısından kendini savunamayan bir kişiyi nitelikli öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Bu anlamda yerinde bir karar olduğunu düşünebiliriz. Adalet bu şekilde tecelli etti." diye konuştu.

Üner, davada delilleri yok etme suçundan yargılanan Dursun Demir'e verilen beraat kararını temyiz edebileceklerini sözlerine ekledi.

Adaletin yerini bulduğunu kaydeden öldürülen Emine Girginer'in annesi Leyla Girginer ise "Başka annelerin canı yanmasın, böyle pislikler meydanlarda dolaşmasın. Çok şükür adalet yerini buldu. Çocuğuma yaptıkları yanlarına kalmadı." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.