Manisa'daki Deprem

Manisa'daki Deprem
Merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği Tiyenli Mahallesi sakinleri artçı depremler devam ettiği için sahuru sokakta yaptı

MANİSA (AA) - Merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği Tiyenli Mahallesi'nde artçı sarsıntılar devam ettiği için evlerine giremeyen vatandaşlar sahuru sokakta yaptı.

AFAD Deprem Dairesinin tespitine göre saat 18.53'te meydana gelen ve merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Tiyenli Mahallesi'ndeki birçok vatandaş geceyi sokakta geçirdi.

Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar sahurlarını da sokakta yaptı.

Kızılay tarafından vatandaşlara sahurluk kumanya dağıtıldı.

Bazı vatandaşlar, AFAD tarafından kendilerine kurulacak çadırın tamamlanmasını bekledi.

Köy muhtarı Osman Gültekin, "Şu an evlere giremiyoruz. Evlerin büyük bir kısmı hasar görmüş durumda. Sarsıntılar devam ediyor. AFAD'ın bize dağıtacağı çadırların kurulumunun tamamlamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Mahallenin ramazan davulcusu Bülent Tanyaligil ise enkazların arasından geçerek vatandaşları sahura kaldırmak için davul çaldı.

Tanyaligil deprem olsa bile insanları uyandırmanın görevi olduğunu ve işini yapmaya devam edeceğini anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.