Manisa'daki patlamanın görgü tanıkları konuştu

Manisa'daki patlamanın görgü tanıkları konuştu
Manisa'da Soma-Kırkağaç kara yolunun 21. kilometresinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın görgü tanıkları yaşananları anlattı.

Edinilen bilgiye göre, Manisa'nın Soma-Kırkağaç karayolunun 21. kilometresinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola tuzaklanmış patlayıcı infilak ettirildi. Patlama sırasında askeri aracın ön camları parçalanırken, araçta bulunan 1 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralı asker Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Patlamanın duyulması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesinden hemen önce ise patlamanın meydana geldiği noktadan 15 metre ileride bir patlama daha meydana geldi. İkinci patlama ise yolun boş olması sebebiyle bir hasara yol açmadı.

GÖRGÜ TANIKLARI PATLAMAYI ANLATTI

Patlamanın meydana geldiği sırada arkadan gelen araçta bulunan bir görgü tanığı yaşananları anlattı. Görgü tanığı, "Jandarma aracı geçti. Arkasında biz geçiyorduk. Biz patlama olduğunda diğer şeritteydik. Tam biz ve jandarma geçerken hizamızda bomba patlattılar. Bomba yolun hemen kenarında patladı" dedi.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Emniyet güçleri patlamayla ilgili hava destekli operasyon başlattı. Yol çıkışlarını tutan emniyet ekiplerinin Akhisar girişinde yaptıkları kontrollerde şüphelendikleri 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin olayla ilgisinin olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.
Trafiğe kapatılan Soma-Kırkağaç yolu ise olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.