Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadınlara Hizmete Hız Verdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadınlara Hizmete Hız Verdi
Kadınlara yönelik çalışmalar kapsamında, 2 bin 500 kadının sorunları dinlendi, iş garanti kurslarda eğitim verilen 20'sinin istihdam edilmesi sağlandı

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu çalışmalar kapsamında açılan kurslarda 75 kadın okur yazar oldu.

Girişimlik kurslarına eğitim alan 30 kadın sertifika sahibi olurken, iş garanti kurslarda eğitim verilen 20'sinin de istihdam edilmesi sağlandı.

"Kadının Yanında Kadının Yerinde" projesiyle 10 mahallede 2 bin 500 kadına ulaşılarak onların sorunları dinlendi, ilçelerde ise kadın merkezlerinin açılması sağlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, özellikle kadınların istihdama katılması ve ekonomik hayatta yer bulması adına çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Yaman, kadınların kente bakış açılarını öğrenmek ve sorunlarını bizzat dinlemek için 10 mahallede toplantılar gerçekleştirdiklerini aktararak, "Bu sayede kadına yönelik projelerde başarı sağladık. Özellikle şiddet mağduru bayanlara sosyal, psikolojik, hukuksal ve ekonomik anlamda destek sağladık. Bunun yanında kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim seminerleri yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.