Mardin'de Fetö'nün Darbe Girişimi Protesto Edildi

Mardin'de Fetö'nün Darbe Girişimi Protesto Edildi
Mardin'de Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti

 Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik protestolar sürüyor.

Siyasi parti temsilcileri ile bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin aralarında bulunduğu binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı.

Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Recep Tayyip Erdoğan", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" sloganları atarak tekbir getirdi.

Kentte hizmet veren 52 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun sözcüsü Mustafa Aydın, FETÖ’nün TSK içindeki cunta aracılığıyla yaptığı darbe girişimini kınadı.

Vatandaşların darbe girişimine karşı gösterdiği tutumun İslam alemi için bir şahlanış olduğunu belirten Aydın, "Darbecilerin gasbettikleri tanklara ve jetlere karşı sadece iman dolu göğsü ve cesaretiyle karşı duran 7’den 70’e, çocuk, genç, yaşlı, erkek, kadın, tüm kahramanlarımız adeta ashab-ı fili durduran ebabil kuşları gibiydiler. Esaret yerine cesareti tercih ettiler ve bin yıllık tarihin altın sayfalarına şimdiden şerefle yazıldılar." şeklinde konuştu.

Yeşilli Belediyesi tarafından vatandaşlara çorba ikram edildi.

Etkinliğe Mardin Valisi Mustafa Yaman da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.