Mardin'de şehit askerler için tören

Mardin'de şehit askerler için tören
Nusaybin'deki operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Yıldırım ile Piyade Uzman Çavuşlar Tek ve Kahraman'ın cenazeleri, törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ile Piyade Uzman Çavuşlar Hasan Basri Tek ve Hasan Kahraman için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, yaptığı konuşmada, milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkeyi muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Mardin Müftü Vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duanın ardından, şehit Yıldırım'ın naaşı Ankara'ya, şehit Tek'in cenazesi Afyonkarahisar'a, şehit Kahraman'ın naaşı da Eskişehir'e gönderildi.

Dün, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda Yıldırım, Tek ve Kahraman şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.