Mardin'de "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" törenle açıldı

Mardin'de "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" törenle açıldı
Çiftçilere hitap eden 125 firmanın katıldığı fuara 100 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor

MARDİN (AA) - Mardin'de "Mezopotamуa Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı" düzenlenen törеnlе açıldı.

Movapark Fuar alanında, Zümrüt Fuarcılık A.Ş'nin organize ettiği fuar 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarda konuşan Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Uncu, gıda ve tarımın insan hayatının olmazsa olmaz sektörlerden olduğunu söyledi.

Mardin bölgesinde yetişen buğday, mercimek ve pamuğun dünya ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Uncu, şöyle dedi:

"Tarım ve gıdada sürdürülebilir bir politika izlenmesi gerekiyor. İnsanoğlu teknolojisiz, araçsız ve uçaksız yaşayabilir. Ancak su, buğday ve gıda olmadan yaşayamaz. Tarımsal ürün yetiştirmek ve sürdürülebilir pazarlama politikası oluşturulması için çiftçilerimiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmak zorundayız."

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Ziraat Bakanı Abdulsettar Mecit ise iki ülke arasında ticari alışveriş olduğunu ve Türk şirketlerinin ülkelerinde faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Siyasi ilişkilerin iyileştirilmesinin ekonomiyi olumlu etkilediğini vurgulayan Mecit, "Burada yaşanan gerginlik nedeniyle tarım ve turizm alanları etkilenmiştir. Dolayısıyla en yakın zamanda bu yaşanan durumların çözülmesini umuyoruz. Bu olumsuz olayların çözülmesi için ilk önce müzakere ve barışçıl yollara başvuralım. Bir an önce burada yaşayan halkların bir araya getirilmesi ve bu olaylara çözüm bulunmalıdır." diye konuştu.

Zümrüt Fuarcılık Genel Koordinatörü Mehmet Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada fuarın öncelikli hedefinin Mardin ve bölge yatırımcılarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Fuarda, 125 firmanın katıldığını anlatan Ünal, şöyle konuştu:

"Katılımcıların yüzde 45'i Mardin'den yüzde 55'i diğer illerden. İstanbul, Gaziantep, Adana Antalya Diyarbakır ve Şanlıurfa ve Konya'dan fuara katılım oldu. Fuarımızda genel anlamda çiftçilerimizin arayacağı her şey mevcut. Fuarımızda 100 bin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Türkiye'nin birçok ilinde ziyaretçilerimiz olacak. Yurt dışından da misafirlerimiz fuarda yer alacak."





Mardin'de "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" törenle açıldı

Mardin'de "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" törenle açıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.