Mardin'de yüzlerce uçurtma gökyüzünde

Mardin'de yüzlerce uçurtma gökyüzünde
Mardin Müzesince düzenlenen festivalde yüzlerce çocuk ve genç, 70 farklı noktada, tarihi evlerin damlarında uçurtma uçurdu

MARDİN (AA) - Mardin'de düzenlenen uçurtma festivalinde çocuk ve gençler tarihi evlerin damında uçurtma uçurdu.

Mardin Müzesince düzenlenen "Uçurtma Festivali"nde kent merkezinde 70 farklı noktadan bine yakın çocuk uçurtma uçurdu.

Festivalin koordinatörü Savaş Tari yaptığı açıklamada, festival için bir aydır hazırlandıklarını, yaklaşık 100 üniversiteli gencin uçurtma yaptığını söyledi.

Hazırlanan uçurtmaların Sabancı ve Mardin Müzesi ile 70 evin damından gökyüzü ile buluştuğunu belirten Tari, "Bine yakın çocuk ve genç uçurtma uçuruyor. Uçurtma çocuklar için çok değerli, geleneksel bir oyuncak. Hepimiz Mardin'deki damlarda muhakkak uçurtma görüyoruz. Belki de uçurtmanın en iyi uçtuğu yerlerden birisidir. Buradan yola çıkarak bu festivali düzenledik." dedi.

-Uçurtmasının adı "aşiti"

Üniversite öğrencisi Meryem Akdoğan da uçurtmanın kendisi için büyük anlamı olduğunu, uçurma sayesinde hayallerini gökyüzüne ulaştırdıklarını söyledi. Yaptığı uçurtmanın adını barış anlamına gelen "Aşiti" koyduğunu ifade eden Akdoğan, "Dilerim dünyaya barış gelir. Bütün çocuklar, uçurtmalarını gökyüzüne salar ve mutlu olurlar." diye konuştu.

Umut Aksu ise festivale katıldığı için mutlu olduğunu belirterek, Mardin Kalesi'ne karşı uçurtma uçurmanın çok zevkli olduğunu dile getirdi.

Mardin'de yüzlerce uçurtma gökyüzünde

Mardin'de yüzlerce uçurtma gökyüzünde

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.