Mardin'den Nusaybin'deki güvenlik güçlerine destek

Mardin'den Nusaybin'deki güvenlik güçlerine destek
Mardin'in Artuklu ilçesinde annelerin hazırladığı yöresel yemekler, Nusaybin'de terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderiliyor

MARDİN (AA) - Mardin'in Artuklu İlçesinde yaşayan vatandaşlar, Nusaybin'deki terör mücadele eden güvenlik güçlerine yemek ve tatlı hazırladı.

Şakir Süreyya Nuhoğlu Lisesi'ndeki öğrenci ve öğretmenler, "Askerimize anne eli değmiş gıdalar" etkinliği düzenledi.

Öğretmen, öğrenci, veli ve vatandaşların da desteği ile hazırlanan yemekler, "Allah sizleri korusun. Asker ve polislerimize selam olsun. Sizlere canımız feda, bu hainleri bin evvel bitirin" yazılı notlar eşliğinde güvenlik güçlerine gönderildi.

Okulun tarih öğretmeni Umut Şahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde bölgede güvenlik görevlilerine bu tür desteklerin yapıldığını, ancak özellikle bu bölgeden desteğin gitmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Bölgedeki güvenlik güçlerine destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Şahan, emek veren bütün annelere teşekkür ettiklerini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden ilk defa öyle bir kampanyanın yapıldığını tahmin ediyoruz. Bizden önce yapan varsa Allah onlardan da razı olsun. Bulunduğumuz yerin ordunun, askerinin ve milletinin yanında olduğunu çok iyi biliyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerle birlikte böyle bir etkinliği düzenledik. Şu anda toplamaya devam ediyoruz. Sonrasında bu topladıklarımız gıdaları Nusaybin'e ulaştıracağız."

Yöresel yemekler hazırlayan anne Semire Yüksel de sonuna kadar güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını dile getirerek, "İnşallah sonu hayırlı olur devletimiz ve milletimiz için. Bizler de yemekler hazırladık. İnşallah hiçbir annenin içi yanmaz, sağ salim evlerine dönerler. Her şehidimiz için gözyaşı döküyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlardan Fatih Barak da terörle mücadele eden asker ve polisler için ellerinden geleni yapmak istediklerini söyledi.

Ailelerinden uzaktaki güvenlik güçlerine annelerin yaptığı yemekleri gönderdiklerini anlatan Barak, "Şu anda terörle uğraşıyorlar. Ailelerinden uzaktalar. Biz de onlara bu yemekleri yapmayı mecbur gördük kendimizi. Allah güç kuvvet versin." sözlerine yer verdi.

Öğrencilerden Sultan Bulat da okullarında düzenlenen kampanya destek için annelerinin yaptıkları yemekleri getirdiklerini kaydetti.

Mardin'de Süryani, Kürt, Arap ve Türklerin bir arada kardeşçe yaşadıklarını aktaran Esra Benzer de "Burasını bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Her zaman destek çıkıyoruz askerlerimize. Askerimizin her zaman yanlarındayız." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.