Marketlerde yeni yıl zammı furyası yaşanıyor

Marketlerde yeni yıl zammı furyası yaşanıyor
Enflasyonu bahane ederek fahiş fiyat artışlarının yaşandığı marketlerde şimdi de yeni yıl zammı furyası yaşanıyor.

Marketler vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Enflasyonda kalıcı düşüş hedeflenirken marketler bir zam furyası daha başlattı.

Marketler, 1 Ocak itibariyle etiketleri yeniden güncelledi. Kısa sürede değiştirilen etiketler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Tüketici Konfederasyonu üyesi Avukat Mücahit Saraçlı, "Ekonominin en önemli kaidesi de arz taleptir. Eğer talepte düşme olursa bu satıcılar, binlerce şubesi olan zincir marketler de kendilerini düzenlemek zorunda kalacaklar" dedi.

RAF FARKLI KASA FARKLI ETİKETLERDE NELER YAPILMALI

Raftaki fiyatlar ile kasadaki fiyatların farklı olduğu durumlarda raftaki fiyatın geçerli olduğunu söyleyen Avukat Mücahit Saraçlı, "Raftaki etiket farklı, değiştirilememiş ama kasaya geldiklerinde farklı bir ödeme isteniyorsa, tüketicilerin burada yapacakları tek bir şey var. O ürünü almaya mecbur kalmışlarsa alacaklar ama raftaki etiketin fotoğrafını çekecekler. Yine almış oldukları ürünün fişini alarak alo 175'i arayarak o satış noktasını bildirecekler ya da Ticaret Bakanlığı'nın haksız fiyat uygulamaları kurumuna müracaat ederek gerekli yasal işlemin başlatılmasını talep edecekler" dedi.

FOTOĞRAF ÇEKİP ŞİKAYET EDİN

Ticaret Bakanlığı'nın 81 ilde çok yoğun çalışmalar yaptığını hatırlatan Avukat Saraçlı, "Tüketicilerin de burada şikayet etme haklarını kullanarak, bilinçli tüketici şeklinde hareket etmeleri gerekiyor. Bu tür karşılaştıkları olaylarda mutlak suretle şikayet haklarını kullanmaları lazım. Fiyatının kısa sürede değiştiğini bildikleri ürünler için hemen fiyat etiketine bakıp, etiketin üzerinde bulunan değişim tarihi mutlak suretle yazmak zorunda. 1-2 gün içerisinde değişmiş bir fiyat etiketi tespit etmeleri halinde bunun fotoğrafını çekip, alo 175 hattına ya da Ticaret Bakanlığı'nın haksız fiyat uygulamaları kurumuna internet üzerinden şikayet etme hakları var" dedi.

Kaynak:Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.