Marmaris 2. Kitap Günleri Başladı

Marmaris 2. Kitap Günleri Başladı
Geçtiğimiz günlerde vefat eden gazeteci Tayfun Talipoğlu anısına düzenlenen etkinlik, 2 Nisan'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek- Etkinlikte, yazar ve şair Ümit Yaşar Işıkhan'ın dünyanın en küçük okunabilir kitabı olduğu öne sürülen "Aşktan Sonra Hüzün

MUĞLA (AA) - Geçtiğimiz günlerde vefat eden gazeteci Tayfun Talipoğlu anısına düzenlenen Marmaris 2. Kitap Günleri başladı.

Marmaris Belediyesince Kültür Sanat Evi'nde törenle açılışı yapılan Marmaris 2. Kitap Günleri, 22 yayınevi ve yayınevlerine bağlı yazarların katılımıyla kapılarını kitapseverlere açtı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, törende yaptığı konuşmada, ikincisini düzenledikleri kitap günlerini kısa süre önce vefat eden gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun anısına gerçekleştirdiklerini belirtti.

Talipoğlu'nun, vatansever, kamu ve toplum yararını ön planda tutan çok değerli bir insan olduğunu belirten Acar, "Hepimiz öbür dünyaya gideceğiz. Tayfun Talipoğlu aramızdan erken ve zamansız gitti. Bu kitap günlerini onun anısına yapıyoruz. Marmaris'te güzel şeyler oluyor. Çok değerli yazarları ağırlıyoruz. Söyleşilerimiz, etkinliklerimiz 5 gün boyunca sürecek." dedi.

Etkinlikte, yazar ve şair Ümit Yaşar Işıkhan'ın "dünyanın en küçük okunabilir kitabı" olduğu belirtilen 0,8 milimetre boyunda, 0,4 milimetre genişliğinde, 0,18 miligram ağırlığındaki "Aşktan Sonra Hüzün" isimli 96 sayfalık minyatür kitabı da tanıtıldı.

- Dünyanın en küçük kitabı

İlgi odağı olan kitabın okunulabilir olduğunu kanıtlamak için iki öğrenciye okutturuldu.

Kitabın yazarı Işıkhan, "Dünya'nın en küçük okunabilir kitabı" rekorunun sürekli yenilendiğini söyledi.

Kitabının sadece boyutuyla değil ağırlığıyla da dünyanın en küçüğü olduğunu ileri süren Işıkhan, "En küçük kitabımızın ağırlığı 0.18 miligram. Bu rekor Marmaris'te kırılıyor. Bu kitap aynı zamanda okunabiliyor. Bunu öğrencilerimiz okuyarak sizlere gösterdi." diye konuştu.

Kitap günleri kapsamında 5 gün boyunca etkinlikler ve imza günleri de düzenlenecek.

Etkinliklerde İrfan Değirmenci, Portekiz Fahri Konsolosu Aaron Nommaz, Asiye Koray Bendon ve eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen okurlarıyla buluşacak.

Girişin ücretsiz olduğu 2. Kitap Günleri, 28 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında saat 10.00-19.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.