Marmaris’te çıntar toplarken kaybolmuştu dikkat çeken"kova" ayrıntısı

Marmaris’te çıntar toplarken kaybolmuştu dikkat çeken"kova" ayrıntısı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir ay önce yakınları ile çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmaları devam ederken yaşlı adama ait olabileceği düşünülen bir kova bulundu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir ay önce yakınları ile çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmaları devam ederken yaşlı adama ait olabileceği düşünülen bir kova bulundu.

30 Aralık 2023 Cumartesi günü öğle saatlerinde Çıntar mantarı toplamak için yakınları ile Marmaris ilçe sınırları içindeki Balan Dağı'na çıkan İsa Çifçi'den haber alamayan yakınları hemen 112 acil ihbar hattını aramış ve bölgeye çok sayıda ekip sevk edilmişti. Çok sık ve sarp bir alan olan bölgede, kaybının üzerinden geçen bir ay boyunca ilk günden itibaren yüzlerce kişi, cayrokopter, dronlar ve iz takip köpekleri ile sadece yoğun hava muhalefeti sebebi ile birkaç gün ara verilerek yapılan arama faaliyetinde İsa Çifçi'ye ait olduğu yakınları tarafından tespit edilen bir kova bulundu.

'Ekipler aramaları o bölgede yoğunlaştırdı'

AFAD Muğla İl Müdürlüğü çağrısı ile bölgedeki Arama Kurtarma faaliyeti yapan STK lar ile Marmaris Orman İşletme müdürlüğüne bağlı ekipler ve Jandarma komandolar , Marmaris İlçe Jandarma Komutan V. Teğmen Buğra Yağlı koordinesinde " kova bulunan bölge" de arama faaliyetlerine devam ediyor. Eski bir dere yatağı gibi ve uçurumların altında bulunan kova, Jandarma ekipleri tarafından Nöbetçi savcı talimatı ile alınarak incelenmek üzere merkeze getirildiği belirtildi.

'Yakınları kovayı tespit etti'

Kaybolduğu gün beraber çıntar toplamaya çıkan beraberindeki yakınları, arama kurtarma faaliyetlerine bizzat katılırken enişteleri İsa Çifçi'nin üzerinde mavi polar bir ceket, ayağında siyah yeşil bir ayakkabı ve elinde büyük boy bir kova olduğunu belirterek bulunan kovanın o kova olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

aw129698-01.jpg

" Arama faaliyetlerine devam ediyoruz'

SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği Marmaris Koordinatörü Erdal Yaşar ilk günden itibaren bölgenin parsel parsel arandığını belirterek " Hava muhalefeti sebebi ile birkaç gün ara verilen faaliyetlere tekrar başladık AFAD çağrısı üzerine tekrar başladık. Daha önce arama çalışması yaptığımız bölgelerin üzerinden geçerek yeni bölgeleri de taramaya başladık. Kayıp şahsı henüz bulamadık ama kolluk kuvvetlerimiz hep burada ve aramaya devam ediyoruz " şeklinde konuştu.

aw129698-02.jpg

Marmaris İlçe Jandarma Komutan V. Teğmen Buğra Yağlı ve AFAD İl Müdürü İsmail Özkan koordinesinde, çevre ilçelerden gelen jandarma ekipleri, AFAD, SAR, AKUT, MagAme SAR, NAK, Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), İşletme ekipleri, Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Marmaris Merkez Karakolu Jandarma Asayiş, Jandarma Komando, Avcılar Derneği ekipleri, Jandarma İz Takip Timi, ve kayıp şahsın yakınları ile birlikte 200 den fazla kişinin ve iz takip köpekleri 65 yaşındaki İsa Çifçi'nin arama çalışmalarına katılım sağlıyor.

Öte yandan Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Jandarma ekipleri şüpheli kayıp ile ilgili geniş çaplı soruşturmalarını sürdürülürken bulunan kova ile ilgili inceleme yapılacağı belirtildi.

aw129698-05.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.