"Masalcı Vakıf Dede Müzikli Çocuk Tiyatrosu" Ankara'da

"Masalcı Vakıf Dede Müzikli Çocuk Tiyatrosu" Ankara'da
Çocuklarda vakıf bilincinin geliştirilmesi amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen müzikli çocuk tiyatrosu, Ankaralı öğrencilerle buluştu - Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ersoy: - "En güzel tarafı çocukların içlerindeki iyilik duygusunu dav

ANKARA (AA) - Vakıflar Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen Masalcı Vakıf Dede Müzikli Çocuk Tiyatrosu, Ankaralı öğrencilerle buluştu.

Masalcı Vakıf Dede Müzikli Çocuk Tiyatrosu, Devlet Tiyatrolarının Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında, İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde minik tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

Masalcı Vakıf Dede, her bir masalda bir vakfı anlatarak, geçmişteki vakıfların neler yaptığını masal tadıyla çocuklara sunuyor.

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Masalcı Vakıf Dede Müzikli Çocuk Tiyatrosunun ilk kez geçen yıl haziran ayında bin 800 öğrenci tarafından izlendiğini, oyunun çok beğenildiğini ve davetler aldığını söyledi.

Oyunu öğrencilerle buluşturmak için Devlet Tiyatrosunun bulunmadığı illeri seçtiklerini anlatan Ersoy, oyunu kasabalar, köyler ve çok uzak noktalara ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Ersoy, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar 25 binden fazla öğrenciye ulaştık. Oyunumuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de sergilendi. Orada da çok güzel bir dönüş aldık. En güzel tarafı çocukların içlerindeki iyilik duygusunu davranış haline nasıl dönüştürebileceklerini anlatan, yol gösterici bir oyun. Vakıf kavramının ne demek olduğunu, Vakıflar Genel Müdürlüğünün ne iş yaptığını anlatıyoruz. Çocukları kurumumuzla tanıştırıyoruz. Bu bir pedagojik tiyatro aynı zamanda, geleneksel Türk tiyatrosu usulünde gerçekleştiriliyor. Arşivlerimizde bulunan vakfiyelerden yola çıkarak, ilginç vakıflar kitaplaştırıldı. O kitaptan yola çıkarak da masallar oluşturduk. Masalları oyun senaryosu haline getirerek, müzikal çocuk oyunu yaptık. Devlet Tiyatrolarına teşekkür ederiz onlar da bize bu fırsatı verdiler."

- Masalcı Vakıf Dede Rumeli Yolcusu

Tiyatro sanatçısı Çetin Azer Aras da 30 il, 5 ilçe ve 2 köyde 132 oyun oynadığını belirtti.

Proje kapsamında, vakıf kültürünü ve bilincini çocuklara vermeye çalıştıklarını vurgulayan Aras, amaçlarının çocukların oyunu izledikten sonra vakıf kelimesinin anlamını ve hayal güçlerini kullandırarak onlara vakıf kurmayı öğretmek olduğunu söyledi.

Aras, Yunanistan ve Bulgaristan'da da Selanik'te Atatürk'ün evinde gösterilerinin olacağını belirterek, orada bulunan Türk çocuklarına da vakıf bilincini aşılamak istediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.