Masterler ve amatör desteklenmeli

Masterler ve amatör desteklenmeli
Masterler takımının iki yıldızı ve Pusula Web TV yorumcuları Fevzi Tezcan ve Hüseyin Akıncı, Konya’da spor adına yaşananları değerlendirdi. İkili, Basın Tribünü programında amatörden masterlere kadar her konuda fikirlerini paylaştılar

Pusula Web TV’de Basın Tribünü’nün Salı akşamki konukları Fevzi Tezcan ve Hüseyin Akıncı oldu. İkili Konya’da futbol adına yüksek sesle dile getirilmeyen konulara değinirken, önemli tespitlerde bulundular. Masterler’in uluslararası arenada aldığı başarıyla programa başlayan ikili takımın desteksiz bırakıldığına dikkat çekti. Takımın aynı zamanda yönetici ve futbolcusu olan Tezcan ve Akıncı, ilerleyen turnuvalarda da aynı başarıyı göstermeye çalışacaklarını söyledi. Programın daimi yorumcusu Fevzi Tezcan, Konya’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirterek, “Konya amatör kümesinde lig başladı. Masterler dünya genelinde güzel bir yapılanma ile Konya’mızı ve ülkemizi çok iyi şekilde temsil ediyor. Masterler, 12-13 kişilik kısıtlı bir kadroyla kupayı aldık. Bu başarıya destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler de Konya’mızı gerektiği şekilde temsil ettik. 12-15 Ekim arasında Antalya’da yapılacak olan turnuvaya da katılacağız. İnşallah iyi bir derece ile döneriz” diye konuştu.

DESTEK GÖRMÜYORUZ

Hüseyin Akıncı da masterler turnuvalarının oldukça zor bir turnuva olduğuna dikkat çekerken, kendi imkanları ile mücadele ettiklerine vurgu yaptı. Akıncı, gerekli desteği göremediklerinden yakınırken, “Master turnuvası zor bir turnuva. Bu turnuvada takım olarak gerekli desteği göremiyoruz. Grubumuzda geçmiş dönemlerde bize destekçi olan arkadaşlarımız var ama bu yeterli değil. Konya belediyeleri her yere yardım ederken bize yeterince destek vermiyorlar. Makedonya’ya gelen tüm takımların hepsi belediye destekli gelirken bizler sadece kendi imkânlarımızla gitmek zorunda kaldık. Özverimizin kıymeti bilinmiyor. Daha önceki dönemlerde kendi imkânlarımızla ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Antalya’da düzenlenecek turnuvalara yoğun bir ilgi var. Ayrıca Side’de 12-15 tarihinde bir turnuva var ama maalesef o turnuvaya katılamıyoruz” dedi.

ÇAMDALI SIRADAN BİR OYUNCU DEĞİL

Hüseyin Akıncı, galibiyetin Konyaspor’daki sorunları bir süreliğine ötelediğini belirterek, beklemek gerektiğini söyledi. Ali Çamdalı’nın biran önce geri getirilmesi gerektiğini de belirten Akıncı şöyle devam etti: “Konyaspor’un bu haftaki galibiyeti Konyaspor’a ilaç gibi geldi. Konyaspor içerideki sorunları bir an önce çözmek zorunda yoksa bu gidişat hiç iyi değil. Yönetimin bu duruma el atması lazım. Ali Çamdalı bu takım için çok önemli bir futbolcu. Mustafa hoca mı, Ali Çamdalı mı diye sorulursa %90 Ali Çamdalı denir. Ali Çamdalı bir çırpıda silinecek futbolcu değil. Bir hoca bindiği dalı kesmez. Bizim duyduğumuz farklı şeyler var ama bunlar çözülmeyecek şeyler değil. Çözüm için yönetimin devreye girmesi gerekir. Ali Çamdalı antrenmanları Anadolu Selçukluspor ile beraber yapıyor. Gelecek hafta Konyaspor yeni Malatya deplasmanında zorlu bir maç bekliyor. Konyaspor kulübü şuan sahipsiz gibi duruyor. Bu takımın en kısa sürede kongreye gitmesi gerekiyor. Takımın güven tazelemesi lazım.”

KONYASPOR’UN CEZASI

Akıncı, suni gündemlerle uğraşmanın Konyaspor’a zarar vereceğini belirterek, 5 maçlık cezanın da taraftarı daha da bilinçlendirdiğini umduğunu söyledi. Akıncı, yetkililerin bu sorunları çözmesinin önemine dikkat çekerek, “Tahir başkanın bu kanayan yarayı tedavi etmesi gerekir. Konyaspor’un konumu hiç hoş değil. Tahkimin verdiği ceza bitmeye yakınken bu sorunlarla uğraşmamak gerekir. Seyirci dersini almıştır artık. Konyaspor’un başarısına gölge düşürülmek istendi. Bizlerin bundan ders çıkarması gerekiyor. Bir tane Konya’mız var ona da sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

ANADOLU SELÇUK YALNIZ

Anadolu Selçukspor’un başarılı olmasına karşın yalnız bırakıldığına dikkat çeken Fevzi Tezcan, bu takımın Konyaspor’un geleceği olduğunu söyledi. Tezcan, alt liglerde Konyaspor’a ait takımların artması gerektiğini de belirterek, “Anadolu Selçukluspor masterler gibi yeterli ilgiyi görmüyor. Hafta sonu Maraş deplasmanından geldik. Bu hafta ise Şanlıurfa ile zorlu bir maçımız var. Ama taraftarımız yok denecek kadar az. Sadece spora gönül vermiş kişiler Anadolu Selçukluspor’un maçına gidiyor. Bunun yanında Anadolu Selçuklu’da 38 yaşında birkaç futbolcunun olması çok mantıklı değil. Konya futbolunun en büyük eksikliği 3. ligde bir takımımız yok. Bal liginde takımlarımız var ama onlarda ilçe takımları. Konya merkezinden hiçbir takımımız yok. BAL Ligi takımlarında oynayan çocukların çoğu başka şehirlerde. Sarayönü her sene zorluyor ama bir türlü bir üst lige çıkamadı. Ama bu sene Sarayönü’nün 3. lige çıkacağını düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.